• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Юрій Павленко: Дітям потрібна реформа інтернатних закладів

    Опубликовано: 2005-12-23 11:45:00
    22 грудня 2005 року пройшла Всеукраїнська нарада, присвячена питанням реформування інтернатних закладів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

    Обговорити концепцію реформування зібрались працівники інтернатних навчальних закладів для дітей-сиріт, спеціалісти обласних управлінь освіти і науки, представники обласних служб у справах неповнолітніх, громадських організацій, міністерств у справах сім’ї, молоді та спорту та освіти і науки.

    Учасники наради висловлювали свої зауваження та пропозиції до концепції, радились щодо проведення зазначеної реформи.  Виступаючи перед учасниками наради міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко зазначив, що дана реформа свідчить про наявність в державі процесу з переосмислення прав дитини, переоцінки роботи місцевих та центральних органів виконавчої влади, зміни у кожного персонального ставлення до своєї роботи.

    Міністр зауважив, що незважаючи на різні точки зору щодо потреби реформування інтернатної системи для цього є об’єктивні підстави. Адже, хоча у попередні роки було створено достатню кількість закладів для дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, сьогодні вони перенавантажені. Адже там виховується основна більшість дітей, які втратили батьків.

    Ще однією з обов’язкових умов реформування закладів для дітей-сиріт Юрій Павленко назвав забезпечення соціального захисту працівників інтернатів.  На думку міністра, досвідчені фахівці – педагоги і вихователі можуть бути залучені  до роботи у нових закладах або соціальних службах, які супроводжуватимуть прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу.

    “В Україні є напрацьований досвід щодо реформування закладів для дітей-сиріт. Ми маємо можливість його вивчити, взяти найкращі напрацювання та їх впровадити”, - сказав Юрій Павленко.

    “Сьогодні державна політика в Україні зорієнтована на те, щоб кожна дитина, яка втратила сім’ю, мала достойне, захищене, щасливе життя” - наголосив міністр.
     
    Прес-служба Мінсім'їмолодьспорту
     
     kmu.gov.ua
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.