• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Нечистих на руку чекає покарання

    Опубликовано: 2005-12-23 10:43:00
    Голова ДПА України Олександр Кірєєв на прес-конференції, яка відбулась 22 грудня 2005р. у Львові, підтвердив інформацію про звільнення Петра Мельника з посади ректора Національної академії Державної податкової служби. Відповідаючи на питання журналістів, головний податківець країни зазначив, що КРУ та Рахункова Палата виявили дуже серйозні порушення в роботі Мельника. За деякі з них передбачена кримінальна відповідальність. Це й проведення без будь-якого конкурсу приватизації дитячого табору, і незрозумілі критерії набору студентів академії, і придбання дуже дорогого автомобіля, і жахливі умови проживання студентів у гуртожитку.
     
    Незважаючи на те, що темою прес-конференції були підсумки роботи податкової служби України та ДПА у Львівській області у 2005 році, «кримінальні» питання цікавили журналістів більше, ніж суха статистика податківців. Зокрема, журналісти поцікавилися долею одного з попередніх керівників ДПА у Львівській області Сергія Медведчука, про порушення якого на цій посаді багато писали в ЗМІ. Голова ДПАУ зазначив, що вміння «загрібати жар чужими руками» було притаманне багатьом представникам попередньої влади. Саме тому в розпорядженні нинішньої влади немає документальних підтверджень тих злочинних наказів, які надавались в усній формі. Але зараз проводиться робота з безпосередніми виконавцями цих наказів, і їх свідчення, можливо, допоможуть притягти до відповідальності й колишніх керівників.
     
    Згадали журналісти й про факти ухилення від сплати податків з боку НПК «Галичина», які мали місце в минулому році. Голова ДПА у Львівській області Віталій Хилюк підтвердив, що були періоди, коли це бюджетоутворююче підприємство використовувало схеми мінімізації сплати акцизного збору. Але цього року нафтопереробний комплекс відмовився від таких схем, і, відповідно, надходження до бюджету значно зросли.
     
    Натомість, Олександр Кірєєв наголосив на тому, що незважаючи на покращення ситуації з акцизним збором, у цілому по галузі спостерігається інша «хвороба»: ПДВ та податок на прибуток «з’їдаються» через велику кількість посередників.
     
    Поцікавилися журналісти й тим, яку роботу проводить податкова з викорінення такого ганебного явища, як хабарництво. Високопоставлені податківці запевнили журналістів у тому, що збори хабарів, які спостерігалися в минулому році, припинилися. За словами Віталія Хилюка, це відчули на собі підприємці Львівщини. Є лише окремі випадки, за якими неминуче слідує покарання. Крім того, податківці закликали представників мас-медіа посприяти держслужбовцям у боротьбі з корупцією. На думку керівника львівських податківців, саме через засоби масової інформації можна переконати підприємців у необхідності викриття фактів вимагання хабарів. Головний податківець України додав, що широке висвітлення через ЗМІ таких фактів та їх наслідків для нечесних на руку службовців відіб’є охоту в працівників органів податкової служби «піднімати руку на чуже майно».
     
     
    ДПА у Львівській області
    тел./факс: 247-35-36, 247-35-01 e-mail: press@sta.gov.ua
     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.