• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Підтримка сімейних форм виховання дітей-сиріт є одним з пріоритетних напрямів роботи Луганщини

    Опубликовано: 2005-12-23 09:38:00
    Соціальне сирітство є певним наслідком недостатньої уваги суспільства до соціальних проблем сімей з дітьми. В Луганській області підтримка сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування залишається пріоритетним напрямом роботи. Саме в Луганській області були створені одни з перших дитячих будинків сімейного типу в Україні: перший з них було створено ще в 1989 році в сел. Первозванівка Лутугинського району, ще два - в 1990 році в сел. Первозванівка та м. Красному Лучі.
     
    Станом на 1 грудня цього року в нашій області функціонує 3 дитячих будинки сімейного типу та 5 прийомних сімей, відповідно 13 дітей - в дитячих будинках сімейного типу та 10 - прийомних сім'ях.
     
    Однак все ж на сьогодні в області превалює практика влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, до шкіл-інтернатів. Так, протягом поточного року до шкіл-інтернатів було влаштовано більше ніж 80% від кількості дітей-сиріт, які потребували влаштування в регіоні, у місті Антрацит; близько 58% - в місті Рубіжне та Біловодському районі; близько 48% - в Кіровську та Кремінському районі; 41% - в Лутугинському районі; в інших регіонах цей показник складає менше ніж 40%.
     
    В цьому році майже чверть від загальної кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, потребували влаштування. Протягом поточного року з них 43,6% (470 дітей) влаштовано в сім’ї опікунів та піклувальників, 27% (291 дітей) - до шкіл-інтернатів, 10,8 % (116 дітей) - в будинок дитини, 9% (97 дітей) - в дитячий будинок та інші заклади, 5,1 % (55 дітей) - усиновлено громадянами України, 4,2% (46 дітей) - усиновлено іноземцями, 0,4 % (5 дітей) - в дитячий будинок сімейного типу та прийомну сім’ю.
     
    Станом на 1 грудня поточного року в Луганській області нараховується 4 тис. 567 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. В своїй більшості ці діти - соціальні сироти, батьки їх позбавлені батьківських прав, знаходяться у розшуку або засуджені.
     
     
    Урядовий портал
     
     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.