• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Мінприроди посилить моніторинг повітря, землі і води на Донбасі

    Опубликовано: 2017-06-12 08:07:44

    8 червня 2017 року під головуванням віце-спікера голови  Верховної Ради України відбулося чергове  засідання неформальної депутатської  групи «Мінська платформа» з вироблення стратегії мирного врегулювання ситуації на Сході України.
     
    Під час зустрічі, яка відбулася за участі координатора ОБСЄ в економічній підгрупі Тристоронньої контактної групи Пера Фішера, заступника Міністра екології та природних ресурсів Віктора Вакараша та народних депутатів України обговорили  проблемні питання екології  на Донбасі. Зокрема, мова йшла про ситуацію на промислових та вугледобувних підприємствах розташованих на тимчасово непідконтрольних українському Уряду територіях.
     
    Екологічна проблема на Сході країни набуває гострого характеру. Воєнні дії, які проходять у великому промисловому регіоні з високою щільністю розташування потенційно небезпечних об’єктив становлять екологічну і техногенну загрозу для довкілля. Критичним є і стан природно-заповідних  об’єктів  на  окупованих територіях.
     
    За словами Віктора Вакараша, для реальної оцінки ситуації надважливо відновлення та вдосконалення державної системи екологічного моніторингу та системи екологічної безпеки в Донецькій та Луганській областях. Він також розповів, що цього року Мінприроди спільно із ОБСЄ розпочало проект з інвентаризації об’єктів, що несуть екологічну та техногенну загрозу.
     
    Наразі, в рамках програми охорони навколишнього середовища розроблено проект програми моніторингу повітря, води і землі, який частково вже введений в дію. В містах Авдіївка, Краматорськ, Маріуполь, Бахмут, Курахово розміщено стаціонарні пости, в яких буде здійснюватися моніторинг забруднення річок. 
     
    Проте  відсутність доступу до територій для здійснення повного  моніторингу не дає можливість оцінити масштаби екологічної загрози для довкілля України. На цей час міжнародні моніторингові та експертні місії туди не допускають.
     
    Прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів України

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.