• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вільнюс підтримує Україну на всіх етапах евроінтеграції

    Опубликовано: 2017-04-14 15:01:13

    Литовський уряд підтримує розвиток громадянського суспільства в Україні та посилення його ролі в реформуванні  держави.  Значна увага країни-партнера приділяється і посиленню співпраці в економічній сфері, налагодженню стійких бізнес-контактів та реалізації спільних проектів, що в умовах високої міжнародної конкурентності  вигідно обом державам. Литва і надалі підтримуватиме Україну як на міжнародній арені, сприяючи її євроінтеграції, так і в рамках двостороннього співробітництва, надаючи інвестиційну,  консультаційну допомогу тощо.
    Про це йшла мова в рамках зустрічі президента УСПП – керівника української делегації представників громадянського суспільства Анатолія Кінаха із міністром закордонних справ Литви Лінасом Лінкявічюсом.
    Президент УСПП висловив вдячність литовським партнерам за підтримку у питанні територіальної цілісності України, на всіх етапах її євроінтеграції, в тому числі ратифікації Угоди про асоціацію, просуванні  безвізового режиму. Така позиція офіційного Вільнюса є незмінною та не залежить від політичної кон’юнктури і формату влади в Україні.
    «Наші держави пов’язують серйозні історичні традиції взаєморозуміння і співпраці, довіра, дружба і партнерство», – наголосив А.Кінах.
    Він зауважив, що наявні формати двосторонніх бізнесових комунікацій – діяльність Українсько-литовської та Литовсько-української ділових рад, проведення економічних форумів на найвищому рівні тощо – дають практичні та відчутні результати. Зростають показники торгівельно-економічного обороту, кількість підписаних контрактів, проектів аутсорсингу.
    20 квітня в Києві пройде черговий Українсько-литовський бізнес-форум, на якому будуть розглянуті пріоритетні для вітчизняного підприємництва і їх литовський колег питання. Це пришвидшення адаптації економіки України до стандартів та технічних регламентів ЄС, енергоефективність, впровадження високих технологій, транспортний, транзитний потенціал і його розвиток та ін.
    На зустрічі обговорювались і механізми посилення комунікацій суспільства із інститутами влади, успішно апробовані в Литві практики та досягнення українців у даному напрямі. Лідер вітчизняної ділової спільноти поінформував міністра закордонних справ Литви про напрацювання Національного форуму «Трансформація України» – комунікаційної платформи, яка  встановлює системний зв'язок між суспільством, урядом, парламентом і міжнародним співтовариством задля розбудови держави. Лідери громадської думки, духовенство, дипломати, бізнес спільнота пропонують розроблену ними модель євроінтеграції України на основі кращих практик держав Східної Європи та Балтії.
    Міністр Лінас Лінкявічюс високо оцінив здобутки та ініціативи  бізнесу і громадськості в Україні, а також висловив свою підтримку таким процесам, завваживши, що це є ознакою демократичного розвитку держави. На його думку, існуючі проблеми в економіці тощо необхідно вирішувати цивілізованим, конституційним шляхом за активної участі і підтримки суспільства, сприяння міжнародних партнерів.
    Нагадаємо, 13 квітня у Вільнюсі делегація із України, що представляє ділові кола та громадянське суспільство, волонтерів, зустрічається з президентом Литви Д.Грибаускайте,  представниками литовського уряду та сейму.
    Українські волонтери передадуть Д.Грибаускайте триметровий національний прапор зі словами вдячності Литві від бійців різних українських військових підрозділів.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.