• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Випускники проекту «За ветеранів до влади» почали роботу в органах державної влади

    Опубликовано: 2017-03-30 15:42:18

    28 березня організатори проекту “За ветеранів до влади” оголосили підсумки діяльності за півроку, надали загальну статистику досягнень та познайомили з працевлаштованими ветеранами - учасниками програми підготовки.

    “Півроку тому ми набрали 70 ветеранів для їх навчання та продовження служби державі в якості чиновників. За п’ять місяців 40 колишніх атовців досягли необхідного рівня підготовки для того, щоб обійняти посади держслужбовців. Зменшення кількості учасників виникло через жорсткий відбір. Кандидати пройшли співбесіди з психологом, фахівцями з кадрів та дослідження з використанням поліграфу.  Також відбувалося поступове підвищення вимог до підготовки. Зараз ми можемо бути певні в їх кваліфікованості та конкурентоздатності поруч з “цивільними” кандидатами”, - наголосила координаторка проекту “За ветеранів до влади”, заступниця голови ГО “Studena” Оксана Іванців.

    Наразі чотири студенти проекту стали головними спеціалістами в державних органах, зокрема, в Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій, Міністерстві освіти, науки, молоді та спорту, а також у Секретаріаті уповноваженого з прав людини. Двадцять - завершили стажування у Київській міській державній адміністрації та готуються до проходження конкурсу на вакантні посади, а 8 - пройшли практику у Донецькій військово-цивільній адміністрації. Також готується програма стажування в Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

    “Ветерани показали себе як високовмотивовані та кваліфіковані спеціалісти. За кожним з 15-ти стажистів у КМДА був закріплений ментор зі складу діючих держслужбовців. Відповідно до результатів стажування київська адміністрація прийняла рішення продовжити та розширити співпрацю з проектом “За ветеранів до влади”. Ми плануємо надати наступним стажистам проекту можливість змінювати департамент проходження практики для підвищення їх зацікавленості у працевлаштуванні та розширення розуміння роботи кожного з підрозділів”, - заявив керівник апарату Київської міської державної адміністрації Володимир Бондаренко.

    Зарахування учасників проекту на посади відбувається на загальних підставах відповідно до Закону України “Про державну службу”, а результати конкурсу, які вони показують, свідчать про високу вмотивованість та підготовку.

    “За освітою я юрист. Служив у 54 ОМБР. На війні в мене з’явився друг Євген. Він був мобілізованим чиновником з Могилів-Подільського. Також юрист. Він був чесною людиною. Коли я питав: “Чому не підеш в приватний сектор?” -  Жека розповідав про соціальну відповідальність, про необхідність допомоги громаді. Коли під Дебальцево його не стало, я дізнався про тих, кому Євген допоміг. Люди були йому дійсно вдячні… Тоді я прийняв рішення самому стати чиновником, - розповів випускник проекту “За ветеранів до влади”, головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції Міністерства з питань тимчасово окупованих територій Владислав Рагімов. - На початку підготовки “За ВДВ” я не розумів, чому держава так довго реагує на потреби. Тепер розумію. Переді мною стоять титанічні виклики - я єдиний спеціаліст галузі в новоствореному міністерстві. Збираюся працювати так, щоб своєю роботою можна було пишатися”.

    На початку діяльності проект “За ветеранів до влади” поставив перед собою за мету інтегрувати ветеранів АТО до органів державної влади та зміцнити довіру до державних інституцій. Наразі першочергова задача проекту - спрямувати ветеранів до конструктивної моделі впливу на державу та вберегти їх від політичних маніпуляцій.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.