• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Законопрект, розроблений Державним комітетом з питань регуляторної політики, прийнятий Верховною Радою у першому читанні

    Опубликовано: 2005-12-19 13:33:00
    15 грудня 2005 року Верховна Рада України у першому читанні прийняла законопроект „Про внесення змін до деяких законів України” () № 8125.
     
    Розроблений Дежпідприємництвом України спільно з зацікавленими міністерствами та відомствами проект закону підтримали 274 народних депутати. Законопроект спрямований на спрощення процесу державної реєстрації – визначальної складової легалізації підприємницької діяльності в Україні. Для досягнення зазначеної мети законопроектом передбачено внести зміни до законів України: „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців”, “Про загальнообов`язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності”, “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття”, “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням” та “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”.
     
    Прийняття зазначеного законопроекту дозволить:
     
    - запровадити реєстрацію та постановку на облік суб’єктів господарювання за принципом „єдиного вікна” протягом одного дня;
     
    - скоротити грошові витрати при постановці на облік за рахунок відміни подання окремим органам нотаріально посвідчених копій установчих документів;
     
    - спростити процедуру припинення підприємницької діяльності фізичних осіб-підприємців та суттєво зменшити витрати громадян на здійснення зазначених реєстраційних процедур за рахунок того, що відпаде необхідність відвідання нотаріуса та зменшиться у 3 рази вартість публікації повідомлення про прийняте рішення щодо припинення підприємницької діяльності;
     
     - спростити процедуру припинення юридичної особи шляхом вилучення норми, яка передбачала необхідність погодження складу ліквідаційної комісії з державним реєстратором.
     
    Цього ж дня Веховна Рада прийняла у першому читанні інший законопроект „Про внесення змін до деяких законів України” (щодо державної реєстрації підприємців) №8056, яким передбачено внесення змін у Закони України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців” і „Про бухгалтерський облік та фінансову звітность в Україні”. Законопроект №8056 врегульовує деякі питання функціонування Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців.
     
    На думку Голови Держпідприємництва України Андрія Дашкевича, прийняття законопроекту „Про внесення змін до деяких законів України” (№8125) забезпечить рамкові умови для функціонування „єдиного вікна”, що суттєво спростить процедуру започаткування бізнесу і зробить її дешевшою.
     
     Урядовий портал
     
     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.