• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Остап Семерак: «Ми спільно з генпрокурором розробили зміни до законодавства, яке передбачає кримінальну відповідальність за недбале ставлення до довкілля»

    Опубликовано: 2017-03-28 15:27:18

    За недбале ставлення до навколишнього природного середовища не понесло покарання жодне підприємство в Україні.  Про це розповів Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак в ефірі «HARD з Влащенко» на телеканалі ZIK.
     
    «Є багато різних причин. Минулого року я щоранку прокидався і з жахом переглядав новини, чи не розпочався мор риби ще в якійсь річці. В Україні не залишилося жодного озера або річки, де якість води була б першого класу», - сказав він, повідомивши, що Україна в силу різних обставин починає страждати від нестачі води.
     
    За його словами, за таке халатне ставлення до навколишнього природного середовища не понесло покарання жодне підприємство.
     
    «Зараз покарання є адміністративним, тому що законодавство слабке. Ми розробили з генпрокурором зміни до законодавства, яке передбачає кримінальну відповідальність», - розповів Остап Семерак.
     
    При цьому  він нагадав,  що у грудні минулого року парламент ухвалив закон, який забороняє в 2017 році будь-які перевірки, зокрема, й екологічні.
     
    «На цей час Мінприроди фактично опинилося під мораторієм на проведення перевірок, за винятком Державної екологічної інспекції, яка має право на здійснення деяких перевірок», - роз'яснив він.   

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.