• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Тарифи на підключення до електромереж будуть переглянуті відповідно до вимог бізнесу

    Опубликовано: 2017-03-28 14:29:11

    Значне зростання тарифів за нестандартне підключення промислових споживачів до електромереж, нещодавно ініційоване НКРЕКП, було відкладене через одностайну вимогу виробників, промисловців, низки парламентаріїв. Наразі регулятор обіцяє переглянути методику розрахунку вартості такого підключення, що на практиці означає її здешевлення. Впродовж березня проводились консультації комісії з представниками індустрії, парламентарями, представниками європейських інституцій.
    Про це повідомляють в УСПП.
    Зазначимо, союз одним із перших відреагував на постанову НКРЕКП від 31 січня щодо багатократного росту тарифів, та звернувся до Прем’єр-міністра та самого регулятора із вимогою обґрунтування такого здорожчання та проведення відповідних консультацій із бізнесом та експертним середовищем.
    Нагадаємо, за пропозицією НКРЕКП вартість підключення мала бути на рівні від 3 до 9 тис.грн. за кіловат залежно від регіону.
    «Це додаткове навантаження ставить під сумнів проекти багатьох інноваційних переробних підприємств, пов’язаних із відновлюваною енергетикою, екологією та ін. Висока питома вартість електроенергії в собівартості продукції українських виробників знижуватиме їх конкурентоспроможність, призводитиме до скорочення виробництва та робочих місць», - наголосили тоді в УСПП.
    Наразі в союзі вітають проведення консультацій нацрегулятором та сподіваються, що при перегляді методики ціна на електроенергію, підключення до мереж будуть оптимізовані в інтересах вітчизняної промисловості, інноваційних підприємств.
    «Метою національної політики не може бути створення непереборних перешкод для малого і середнього бізнесу, особливо інноваційного. Маємо мати на меті зростання економіки, розвиток об’єктів відновлювальної енергетики (ВДЕ)  для уникнення  перманентних криз та зниження  вартості електроенергії для промисловості і побутових споживачів».  –наголосив президент УСПП Анатолій Кінах. 
    У свою чергу, голова парламентського комітету з промислової політики Віктор Галасюк пропонує і взагалі модель умовно-безкоштовного приєднання до мереж (і не тільки електричних), при якій споживач сплачує помірну інвестиційну складову в тарифі замість зборів "за приєднання" на вході.
    У будь-якому випадку, головним на даному етапі є недопущення значного роту вказаного тарифу, адже він болюче вдарить по підприємництву, промисловості, поставить під загрозу низку інноваційних проектів із інвесторськими коштами.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.