• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Відкладення траншу МВФ – сигнал до посилення власної роботи з подолання кризи

    Опубликовано: 2017-03-20 12:38:12

    Виділення Україні чергового траншу від Міжнародного валютного фонду відкладено. Втім, через відтермінування траншу не варто робити трагедії. Це ще раз свідчить про те, що одної  програми співпраці з МВФ для розвитку країни недостатньо: необхідна власна економічна стратегія та наполеглива воля до її виконання.  Тому наразі урядові та його соціальним партнерам потрібно зосередитись на проведенні економічних реформ: посиленні промислової політики, підтримці самозайнятості, малого та середнього бізнесу  з тим, щоб компенсувати можливі втрати від блокади та пришвидшити економічне зростання. Таку думку висловили в УСПП та Антикризовій раді громадських організацій.
    «В кожній кризі є дві сторони, і зараз Україні потрібно максимально використовувати всі можливості для пришвидшення економічного розвитку. В основі цього – опора на власний потенціал та системний програмний підхід. Відтермінування траншу – це, скоріше, відображення стурбованості фінансових донорів політичною нестабільністю в країні, що зростає. Це питання номер один, над яким потрібно працювати. Далі – економічні реформи. Україні необхідно  найближчим часом  здійснити програмні перетворення в економіці: зняття податкового навантаження і тиску з бізнесу, запровадження  кредитування реального сектору, розвитку механізму внутрішніх замовлень в індустрії, програм імпортозаміщення тощо», – каже президент УСПП, голова Антикризової ради Анатолій Кінах.
    Лідер ділової спільноти переконаний, що подібні «стрес-тести» повинні підштовхнути урядовців взятися за серйозні перетворення в економіці, використовуючи механізми діалогу з бізнесом, у державно-приватному партнерстві із промисловцями, підприємцями, внутрішніми та зовнішніми інвесторами.
    «Це знизить, по-перше, нашу залежність від зовнішніх позик, а також дасть справді хороший стимул до зростання ВВП та виробництва, платоспроможності ринку», – підсумував президент УСПП.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.