• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ПОЛІТИКИ ПЕРЕТВОРИЛИ ПОГОДЖУВАЛЬНУ РАДУ НА ТОК-ШОУ, – КОШЕЛЬ

    Опубликовано: 2017-03-13 15:17:01

    85% часу своїх виступів політики витрачають на взаємні звинувачення та озвучення позиції щодо актуальних подій. Лише 15% часу йде на обговорення теми засідання.
    Про свідчать результати аналізу виступів лідерів фракцій на Погоджувальних радах ВРУ в січні-лютому 2017 року. Аналіз провів Комітет виборців України в рамках проекту «Дослівно».
    «Середньостатистичний виступ очільників фракцій на Погоджувальній Раді мало чим відрізняється від того, що вони говорять на ефірі будь-якого з політичних ток-шоу. Враховуючи, що засідання Погоджувальної Ради транслюють телеканали із мільйонною аудиторією, для політиків це черговий привід заявити про себе», – зазначив голова КВУ Олексій Кошель.
    «На останній Погоджувальній Раді 20 лютого Юлія Тимошенко половину виступу присвятила звільненню Гройсмана та питанню продажу землі. Олег Ляшко понад 70% часу говорив про торгову блокаду ОРДЛО та коментував заяву екс-радикала Андрія Артеменка. При цьому на порядку денному стояли питання паливно-енергетичного сектору, правоохоронної діяльності та банківської сфери. Саме їх мали б обговорювати політики», – підкреслив Кошель.
    «На 9 лютого у парламенті був запланований день децентралізації, на якому мали прийняти низку ключових законів для підтримки реформи. На Погоджувальній Раді 6 лютого про децентралізацію згадали лише 5 разів, витративши на це 2% із загального часу обговорень», - додав голова КВУ.
    При цьому відповідно до Закону «Про Регламент Верховної Ради України» Погоджувальна Рада є консультативно-дорадчим органом, що займається організаційними питаннями роботи Верховної Ради. Це включає розгляд та ухвалення пропозицій щодо календарного плану роботи сесії, тижневого порядку денного пленарних засідань, узгодження плану законопроектної роботи тощо.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.