• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Хто зірвав план Гітлера щодо створення атомної бомби

    Опубликовано: 2017-03-07 08:29:36

    Українське видавництво «КМ-Букс» анонсувало вихід книги, в якій розповідається про зруйнований план створення супербомби Гітлера. «Зимова фортеця» — багатосюжетний роман американського журналіста і письменника  Ніла Баскомба, розпочинається з опису інтервенції нацистської Німеччини в Норвегію.

    «Багато років я вивчав історію про створення атомної бомби. З тих пір, я намагався знайти свій шлях, щоб описати всі події. В якийсь момент, я розглядав можливість написання роману, приділяючи особливу увагу американській змові з метою вбити Вернера Гейзенберга, який виграв Нобелівську премію з фізики та  входив в центр виконання програми нацистів. Потім я згадав невелику історію про саботаж у Веморку (гідроелектростанція, розташована поблизу міста Рьюкан в комуні Тинн, Норвегія). Почавши дослідження, я наштовхнувся на дивовижні факти, і зрозумів, що це могло б послужити основою роману. Мої вивчення даної теми не зупинялися. Це була настільки захоплива і багата історія, що я був би дурнем, якби не написав про неї», - розповів Ніл Баскомб в одному з інтерв’ю.

    Для дослідження даної теми Ніл знаходив неймовірні факти у щоденниках, листах і спогадах від сімей солдат. Також британські і норвезькі служби спеціально відкрили архіви, щоб надати всі матеріали про планування операцій, а також звіти самих диверсантів.
    Окрема сюжетна лінія — хід ядерних досліджень у Німеччині та особливості реалізації аналогічних програм союзниками. З реальних подій автор розкриває роль та зловісну сутність СС і гестапо. І звісно розповідається про те, яку роль у цій справі зіграли Норвезькі командос та Британські спецслужби.

    «Повна історія плану зі зриву виробництва атомної бомби Гітлера з історичною і науковою точністю представлена ​​в новій книзі Ніла Баскомба «Зимова фортеця», яка вийшла в минулому році. У мене як людини, яка давно захоплюється книгами на  історичну тематику, це видання зайняло почесне місце на книжковій полиці. Гостросюжетний роман, написаний за мотивам реальних подій, безперечно, зацікавить і поціновувачів документальних творів, і  тих читачів, хто віддає перевагу гостросюжетним книгам», — розповідає видавець Ярослав Маринович («Видавнича група «КМ-Букс»).

    Відразу після виходу книги роман стає бестселером за версією газети «Нью-Йорк Таймс». Право на екранізацію ще до його виходу у світ виборола північноамериканська кінокомпанія «Парамаунт Пікчерз», продюсер картини — Майкл Бей, один із найкасовіших режисерів планети.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.