• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Небезпечна таємниця тефлонових пателень!

    Опубликовано: 2005-12-16 12:29:00
    Компанія DuPont заплатить найбільший в історії США штраф за приховання інформації про застосування у своєму посуді небезпечних речовин, повідомляє «Взгляд».
     
    Американська компанія DuPont, яка володіє торговельною маркою Teflon, протягом 20 років приховувала інформацію про застосування токсичних речовин при виробництві тефлону. Шкідливою була визнана так звана перфтороктанова кислота (З8), що застосовується при виробництві тефлону. Обман обійдеться компанії в 16,5 млн. доларів.
     
    Торік DuPont уже заплатила 107 млн. доларів американцям, що стверджували, що шкідливі речовини, застосовувані корпорацією, викликають уроджені дефекти в дітей і хвороби в дорослих.
     
    "Незважаючи на згоду виплатити штраф, у DuPont як і раніше не визнають, що їх перфтороктанова кислота небезпечна для людей". Ініціатором позову до хімічної компанії DuPont стало американське Агентство з охорони навколишнього середовища (EPA).
     
    Сама DuPont ще в 1981 році, провівши дослідження, з'ясувала, що при нагріванні вище 360 градусів по Цельсію починають виділятися токсини, які викликають онкологічні захворювання в пацюків. Але обнародувати цю інформацію корпорація не зважилася.
     
    Коли ж про це довідалися в Агентстві з охороні навколишнього середовища, чиновники подали позов до DuPont на астрономічну суму - 5 млрд. доларів. Позивачі стверджували , що компанія "брехала споживачам, щоб не зменшувати продажів своєї продукції". Більше того, у EPA стверджували, про наявність даних, за якими хімікат був виявлений у крові вагітної робітниці заводу DuPont і навіть передався немовляті.
     
    Від DuPont зажадали, щоб кошти були спрямовані на заміну в мільйонів людей сковорід і каструль з тефлоновим покриттям, і на постачання продукції з тефлоном з попередженнями про його небезпеку, а також на створення фондів для медичного спостереження і дослідження канцерогенних якостей тефлону.
     
    Сьогодні стало відомо, що компанія погодилася виплатити штраф 10,25 млн. доларів, а також виділити 6,25 млн. доларів на екологічні проекти. Як заявив представник DuPont Стейсі Моблі, це найбільший "екологічний " штраф в історії США.
     
    hotline.net.ua
     
     
     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.