• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Валерія Лутковська: «Новий освітній онлайн-курс – це перший крок на шляху до кардинального розв’язання проблеми доступу до публічної інформації»

    Опубликовано: 2017-03-03 12:41:17

    Про це Уповноважений Верховної Ради України з прав людини заявила під час прес-конференції «Проблеми у сфері доступу до публічної інформації і як новий онлайн-курс допоможе їх розв’язати», що відбулася в інформаційному агентстві Укрінформ.
    «Відтоді, як у жовтні 2014 року нам делегували повноваження щодо імплементації Закону України «Про доступ до публічної інформації» та здійснення контролю за його виконанням, ми стикнулися не лише з неприйняттям цього закону чиновниками, а й з нерозумінням його сутності як чиновниками, так і громадськими активістами, а також громадянами. Це призводить, зокрема, до того, що запитувачі неправильно формулюють свої запити на отримання публічної інформації. Тому цікавим курс буде і для громадських активістів, і для журналістів, і для державних службовців та студентів-правників», – переконана Валерія Лутковська.
    Голова Офісу Ради Європи в Україні Мортен Енберг під час прес-конференції наголосив ще на одному важливому питанні, а саме: необхідності створення в Україні інституту Інформаційного комісара.
    На його думку, чітка координація дій в інформаційному секторі, коли незалежний Інформаційний комісар буде зосереджений на питаннях доступу до публічної інформації та захисту персональних даних, дасть змогу реформувати також інші сфери: медичну, освітню та антикорупційну.
    «Саме така модель довела свою ефективність у розвинутих демократіях Європи», – зазначив Мортен Енберг.
    Презентували сучасний освітній онлайн-відеокурс, який кожен може пройти за 5 тижнів і розрахований на широке коло громадян, які не володіють спеціальними знаннями у галузі доступу до публічної інформації, але бажають їх отримати, заступник директора ГО «Центр демократії та верховенства права» Тетяна Олексіюк та співзасновник платформи масових відкритих онлайн-курсів Prometheus Іван Примаченко.
    Новий навчальний онлайн-курс «Доступ до публічної інформації: від А до Я» на веб-платформі Prometheus створено за підтримки проекту Ради Європи «Зміцнення свободи медіа та створення системи суспільного мовлення в Україні» у співпраці з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини та експертами ГО «Центр демократії та верховенства права».

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.