• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В апеляційній інстанції підтверджено обґрунтованість обвинувачення в дезертирстві та державній зраді висунутого військовою прокуратурою сержанту Збройних Сил України

    Опубликовано: 2017-03-03 12:33:14

    Апеляційним судом Вінницької області за результатами розгляду апеляційної скарги військової прокуратури Вінницького гарнізону Центрального регіону України скасовано ухвалу суду першої інстанції, якою обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо сержанта Збройних Сил України, який не повернувся для військової служби у 2014 році на територію України, за ч.1 ст.111(державна зрада) та ч.1 ст.408 (дезертирство) КК України, було повернуто прокурору.
    Суд першої інстанції вважав, що при здійсненні досудового розслідування відповідно до вимог Глави 24-1 КПК України підозрюваний у кримінальному провадженні неналежним чином був повідомлений про здійснення щодо нього кримінального переслідування та прокуратурою гарнізону не було забезпечено спілкування підозрюваного із захисником, який перебуває на окупованій території АР Крим.
    Разом з тим, військовою прокуратурою Вінницького гарнізону відповідно до вимог ст.297-3 КПК України під час здійснення досудового розслідування через Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області було призначено захисника та опубліковано в газеті «Урядовий Кур’єр» повістку про виклик підозрюваного до прокуратури гарнізону, що також підтверджено цим же судом першої інстанції при розгляді клопотання прокуратури про здійснення спеціального досудового розслідування.
    Оскільки прокуратурою гарнізону належним чином виконано вимоги КПК України, зокрема і щодо спеціального досудового розслідування, Апеляційним судом Вінницької області обвинувальний акт у відповідному кримінальному провадженні направлено до суду першої інстанції для розгляду.
     
    Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.