• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • МАУ та Укрпошта започаткували рішення із перевезення та обробки транзитної пошти

    Опубликовано: 2017-02-02 10:51:27

    Українське державне підприємство поштового зв’язку «Укрпошта» та Авіакомпанія «Міжнародні Авіалінії України» запустили спільне рішення з перевезення та обробки міжнародних посилок та інших поштових відправлень, що доправляються транзитом через Міжнародний аеропорт «Бориспіль».  Нове технологічне рішення дозволить надалі нарощувати обсяги транзиту міжнародних поштових відправлень через Україну.
    Запуск цього проекту є важливим не лише для компаній-партнерів, але для Держави загалом, оскільки розвиває її потужний транзитний потенціал, сприяє залученню додаткових обсягів іноземної валюти та посилює роль України як учасника міжнародних економічних процесів.

    Проект було розпочато в листопаді 2016 року після підписання відповідного Договору між Укрпоштою та МАУ. На сьогодні в рамках цього Договору перевезено близько 50 тон міжнародних поштових відправлень з Китаю транзитом через аеропорт «Бориспіль» до 5-ти країн: Литви, Латвії, Вірменії, Кіпру та Ізраїлю. У січні 2017 року розпочато також перевезення пошти з Чехії через Київ до Китаю. В лютому 2017 МАУ починає перевезення власними рейсами транзитної пошти з Швейцарії до країн СНД.

    Меморандум про розвиток співробітництва сьогодні підписали генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський та президент авіакомпанії МАУ Юрій Мірошников в приміщенні Міністерства інфраструктури України за присутності Міністра Володимира Омеляна та в. о. генерального директора ДП «Міжнародний аеропорт Бориспіль» Євгена Дихне.

    «Співпраця Укрпошти, МАУ та аеропорту Бориспіль є стратегічно важливим рішенням, оскільки дозволить Україні у більшій мірі використовувати свій транзитний потенціал та власну транспортну інфраструктуру», – зазначив з цього приводу Міністр інфраструктури Володимир Омелян.

    За словами керівника Укрпошти Ігоря Смілянського, нова послуга є кроком у розвитку держпідприємства: «Укрпошта вже провела певні зміни в своєму структурному підрозділі, розташованому на території аеропорту Бориспіль: оновила транзитну зону, збільшила пропускну спроможність. Але наша мета – стати центром поштового транзиту, тому плануємо і надалі розширювати співпрацю з МАУ в цьому напрямку».

    «Важливість для нашої держави розвитку транзитного потенціалу головного аеропорту України «Борисполя» важко переоцінити. Транзитні можливості – це не лише перевезення пасажирів та вантажів, це також перевезення посилок та інших поштових відправлень, які дозволяють залучати в Україну додаткову експортну виручку в іноземній валюті, – зазначив президент авіакомпанії МАУ Юрій Мірошников. – Наша співпраця з «Укрпоштою» триває вже понад 12 років. Запуск цього проекту – це новий етап нашого співробітництва, який лише на протязі 2017 року дозволить МАУ перевезти транзитом через Україну понад 1000 тон пошти».

    «Для аеропорту Бориспіль співпраця з Укрпоштою та МАУ є важливою в плані економічного зростання, оскільки це дозволить краще використовувати інфраструктурний потенціал не лише Укрпошти і МАУ, але й базового аеропорту для транзиту міжнародних поштових відправлень – аеропорту Бориспіль», – підсумував в. о. генерального директора МДА «Бориспіль» Євген Дихне.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.