• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Валерія Лутковська: «Ми продовжуватимемо нашу співпрацю з російським Омбудсманом на умовах взаємності»

    Опубликовано: 2017-01-11 08:36:31

    Це зазначила Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, коментуючи питання подальших дій у зв’язку з надходженням листа від Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з проханням сприяти в наданні медичної допомоги Максиму Одинцову, який перебуває у Миколаївському СІЗО.
    «Це питання ми обговорювали ще наприкінці грудня під час двоетапного спільного візиту до Сімферопольського і Миколаївського СІЗО. Я підтверджую надані раніше запевнення в тому, що мною будуть вжиті всі можливі в межах компетенції заходи для забезпечення його права на отримання необхідної медичної допомоги. Так, зокрема, йому вже зроблено рентген, та до кінця тижня запланована консультація з лікарем-травматологом із системи Міністерства охорони здоров’я. У свою чергу, я підписала звернення, в якому попросила Тетяну Миколаївну в межах її компетенції максимально сприяти у переведенні Станіслава Клиха до установи, яка розташована якомога ближче до кордону з Україною, а також сприяти у встановленні місцезнаходження Миколи Карпюка, оскільки з початку його етапування інформації про це досі немає», – повідомила Валерія Лутковська. 
    Також Уповноважений з прав людини Валерія Лутковська позитивно оцінила кроки, вжиті російською стороною для переміщення в Україну українських громадян, які були засуджені українськими судами до 2014 року і відбувають покарання на тимчасово окупованій території АР Крим.
    «Сподіваюсь, найближчим часом все ж таки відбудеться переміщення українських громадян на материкову частину України, над цим питанням ми працюємо досить довгий час, і вже виходимо на фінішну пряму. Крім того, усвідомлюючи необхідність у проведенні постійного моніторингу дотримання прав громадян на території сусідньої держави, керуючись винятково принципом верховенства права, ми продовжуємо працювати над організацією наступного візиту, як і у попередній раз, на умовах взаємності», – зазначила Валерія Лутковська.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.