• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Будинок в центрі Києва під загрозою обвалу – депутат Київради

    Опубликовано: 2016-12-16 08:34:28

    В центрі Києва з’явилася нова будівельна загроза: будинок на вулиці Ярославів Вал, 18 може потрапити під загрозу обвалу. Наразі розпочинаються підготовчі роботи, що проводяться без будь-яких дозволів та погоджень. Зараз потрібно зробити все можливе, щоб не допустити повторення минулорічної трагедії на вул. Богдана Хмельницького, 12.
    Про це сьогодні на персональній сторінці у Facebook повідомила депутат фракції «Об’єднання «Самопоміч» в Київраді Ольга Балицька.
    «Будинок в самому центрі Києва може потрапити під загрозу обвалу або як не допустити повторення минулорічної трагедії на вул. Богдана Хмельницького, 12? Мова йде про можливу будівельну загрозу на вул. Ярославів Вал, 18. Днями ми отримали інформацію від занепокоєних мешканців оточуючих будинків та навіть від представників посольства Італії, що розташоване неподалік, про початок будівельних робіт на цій ділянці. Будівля є пам'яткою архітектури, може бути виключно реставрована і жодних дозволів на проведення робіт у власника немає. До речі, представник Департаменту культури за виїздом на місце, засвідчив "..ознаки проведення робіт у будинку..", після чого вони видали припис з вимогою негайно зупинити будь-які роботи, оскільки вони не видавали власнику жодного дозволу на жодні види робіт», - йдеться в повідомленні.
    Проте власник будівлі, як стверджує міський обранець, обмежує доступ до будівлі працівникам контролюючих органів і не дає можливість провести належну перевірку, передбачену законом.
    «Але намагання інспектора ДАБІ потрапити до будівлі, аби провести перевірку викладених фактів, поки не завершилися успіхом, йому вдалося просунутися лише на кілька метрів: вчора у охорони нібито не виявилося ключів від калітки, встановленої незрозуміло на яких підставах (з цим розбереться Департамент благоустрою, до яких ми вже направили відповідне звернення). Сьогодні після виклику поліції калітка все ж відчинилася, але цього разу не знайшлося ключів від самої будівлі. Сподіваємось, що третій раз буде щасливим і доступ до будівлі все ж буде відкритий, адже виникає чимало питань: чи це дійсно охороні не довіряють ключі, чи це зумисні дії, щоб щось приховати? З'ясуємо вже найближчим часом».
    Наостанок депутат провела аналогію цієї ситуації з обвалом будинку на вул. Богдана Хмельницького, 12, в результаті чого рятувальні служби дві доби поспіль, безперервно розчищали завали і шукали людей, які опинилися під ними: «Події минулорічної давності, коли за дивних обставин обвалився будинок, розташований в самому серці столиці, стали справжньою трагедією для киян: загиблі, постраждалі, зруйнований історичний будинок... Очевидно, що ми всі мали зробити з того часу серйозні висновки і тепер зробити все можливе, аби не допустити повторення трагедії. Далі буде», - підсумувала вона.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.