• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Офісний фен-шуй

    Опубликовано: 2016-12-12 15:00:10

    Майже третину доби ми проводимо на роботі. Хіба ж це не привід зробити своє перебування в офісі комфортним, а можливо, й більш успішним? А допоможе нам в цьому здоровий глузд, стародавнє китайське мистецтво фен-шуй і новітні технології.

    Чистота і порядок
    Це, напевне, найголовніше. Порядок на робочому місці – це і ясність думки, і сконцентрованість на завданні, і натхнення. Нехай на робочому столі залишаться лише комп’ютер, найнеобхідніші канцелярські дрібниці і документи, з якими в даний час працюєте. Гаразд, можна ще поставити невеличку кімнатну рослину і фотографію, де вас зняли, наприклад, в момент отримання нагороди  або виступу на якій-небудь значимій конференції. Вона буде активізувати вдачу в кар’єрі. Якщо для повсякденної роботи вам потрібно більше предметів, тримайте їх не на столі, а в ящиках і в офісних шафах.

    Баланс енергій
    Комп’ютер, принтер, телефон, настільна лампа, калькулятор та інші електронні штучки – носії ян-енергії. Це вона підвищує ефективність роботи, сприяє комерційному успіху і кар’єрному зростанню. Але постійне знаходження в зоні ян виснажує, призводить до втомленості і стресу. Врівноважте її додавши в офісний антураж предмети з енергією інь, яка до того ж відповідає за відчуття задоволення від роботи, гармонійні стосунки з колегами і відсутність зайвої напруженості. Наприклад, розмістіть на робочому столі або поряд з ним все ту ж рослину, гарну чашку, милий малюнок  і т. ін. Гострі предмети (ножиці, канцелярський ніж, кнопки) притягують негативні вібрації, визивають нервозність і агресію. Тому ховайте їх у спеціальну склянку або в стіл. А ще спеціалісти з фен-шуй радять прибрати з робочого столу дзеркало. Тим паче, якщо воно віддзеркалює поверхню столу. Адже таким чином обсяг роботи наче подвоюється.

    Колір
    Фен-шуй стверджує, що світом керують п’ять основоположних стихій: вогонь, вода, дерево, метал і земля. Кожна має свій колір і «зону відповідальності».
    Вогонь – червоний. Це колір успіху і енергії. Захоплюватись цим кольором не варто, оскільки він може втомити, а також добряче додати вам справ та завдань. Та ось один-два червоних предмети на робочому столі – те що треба.
    Вода – чорний, темно-синій. Предмети цього кольору допоможуть бути спокійніше, винахідливіше та гнучкіше. Але зауважте, надлишок чорного може позбавити вас частки рішучості.
    Дерево – зелений і блакитний.  Це кольори неспішності, обережності і одночасно – руху до перемоги. Отож трохи зеленого і блакитного на робочому столі не завадять.
    Метал – срібний, золотий, білий і сірий. Ці кольори притягують багатство і успіх, але не переборщіть, якщо не хочете перетворитися в скнару і буркотуна.
    Земля – коричневий. Колір стабільності і впевненості. Він цілком може бути основним кольором робочого місця. Але, якщо ви його не розбавите іншими тонами, він приведе вас до впертості, рефлексії і слабкості. 

    Тиша
    Однак всі старання з грамотного облаштування будуть марними, якщо доведеться працювати в шумі. І мова не лише про включене радіо або голосних розмовах колег. Звичайні офісні шуми, на кшталт клацання комп’ютерної миші і стуку клавіш клавіатури також неабияк заважають. Саме тому нові розробки компанії Logitech – безшумна клавіатура Logitech K280e і мишки М220 SILENT і M330 SILENT PLUS – можна вважати справжнім подарунком для офісних працівників, а також любителів посидіти за комп’ютером вночі. 

    Інженери компанії вивчили джерела звуку, який видає комп’ютерна миша, і вигадали як зменшити рівень шуму на цілих 90%. При цьому відчуття традиційного кліку залишилось. Коліщатко крутиться плавно і тихо. Працювати можна на будь-якій поверхні. Обидві моделі бездротові, а M330 SILENT PLUS ще й має контурні накладки з м’якої гуми, які сприяють зручному розташуванню пристрою в правій руці. Класична клавіатура Logitech K280e також практично безшумна, дякуючи, в першу чергу, низькопрофільним клавішам. Стильна і не громіздка, вона оснащена прогумованими ніжками (щоб не ковзала по столу) і підставкою для зап’ястків. Додаткову функціональність додає клавіша FN. До речі, клавіші можна перепрограмувати, щоб швидко відкривати додатки, які часто використовуються, папки та веб-сторінки. А ще вона вологозахищена. Тож ті хто полюбляє випити чаю на робочому місці можуть бути спокійні. Так само як можуть бути спокійними всі сусіди по офісу. Адже тепер немає приводів для дратування. Тиша, спокій, робота.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.