• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Укрпошта виступає за створення прозорих, рівних та конкурентних правил гри на ринку поштових послуг

    Опубликовано: 2016-12-09 08:40:50

    У  зв’язку  з  активізацією  громадського  обговорення  проекту  Закону про внесення  змін  до  Закону  «Про  поштовий  зв’язок»,  Укрпошта  оприлюднює офіційну позицію щодо даного законопроекту.
    Укрпошта,  що  з середини 2016 року отримала нову керівну команду, стала на шлях  реформування  та  розвитку.  Цей  шлях передбачає, зокрема, докорінну перебудову внутрішніх бізнес-процесів компанії, модернізації її потужностей та  відділень  поштового  зв’язку.  Укрпошта  прагне  конкурувати якістю та ціною, а не адміністративними засобами.
    В рамках цієї політики, Укрпошта виступає за створення простих, прозорих та рівних  правил  гри  для  всіх  гравців  ринку поштово-логістичних послуг в Україні  та динамічний розвиток ринку через посилення здорової конкуренції. Також  Укрпошта розуміє важливість приведення  українського законодавства в поштовій  сфері  до  вимог  законодавства ЄС (Директива 97/67/ЄС), що прямо передбачається  Угодою  про Асоціацію між Україною та ЄС, на виконання якої розроблявся даний законопроект.
    Водночас,  за  оцінками Укрпошти, не дивлячись на низку позитивних новацій, запропонованих  даним законопроектом, він потребує подальшого доопрацювання з  метою  впровадження  змін, що найкраще відповідатимуть потребам розвитку ринку  поштово-логістичних  послуг.  Зокрема, за оцінками Укрпошти, у своїй нинішній  редакції  проект Закону про внесення змін до Закону «Про поштовий зв’язок»  призведе  до  збільшення  собівартості  надання  послуг поштового зв’язку,  а  також призведе до ускладнення, а не спрощення, умов для роботи поштово-логістичного бізнесу в Україні.
    З  метою  напрацювання проекту закону, що включав би як коментарі Укрпошти, так  і  побажання  приватних  гравців  ринку,  Укрпошта  ініціювала спільне обговорення  законопроекту  з  приватними  поштовими  операторами  з  метою надання   Міністерству  інфраструктури  узгодженої  позиції  всіх  ключових учасників   ринку.   Нажаль,   як   вбачається  з  публічної  дискусії,  що розгорнулася  навколо  цього  питання,  дана  пропозиція не була підтримана учасниками ринку.
    Як  і  раніше,  “Укрпошта”  рішуче  налаштована  на пошук  рішення, що буде найкраще  відповідати  потребам  громадян  України  у забезпеченні широкого доступу до якісних поштово-логістичних послуг.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.