• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Місяць роботи спеціалізованої школи держслужбовця: атовці готові до боротьби за краще майбутнє

    Опубликовано: 2016-11-24 15:06:40

    З 17 жовтня в місті Києві працює перша в Україні школа підготовки ветеранів АТО до подальшої служби державі у секторі виконавчої влади. Завдяки проекту  «За ветеранів до влади» колишні військовослужбовці отримали можливість опанувати загальні та спеціалізовані дисципліни, необхідні для ефективного управління та ухвалення справедливих рішень на майбутніх посадах. Програма підготовки також передбачає стажування в державних установах та працевлаштування ветеранів на посади держслужбовців.
    «Ми маємо багато прикладів більш успішної діяльності на державних посадах ветеранів-атовців, ніж пересічних чиновників. Ці люди є особливо вмотивовані та емоційно готові до боротьби за краще життя населення України та майбутніх поколінь. Так, програма перекваліфікації та працевлаштування у місті Києві, на яку минулого року були виділені кошти, не працювала через байдужість виконавців, адже її треба було прописувати з нуля. Коли до справи взявся лише один вмотивований атовець – програма запрацювала. Лише за два місяці роботи Сергій Шиленко  виробив Порядок використання коштів, прописав Положення про прийом документів та розробив схему оповіщеня та збору громадської потреби», - розповіла координаторка проекту «За ветеранів до влади», заступниця голови ГО «STUDENA» Оксана Іванців.
    Учасники проекту зазначають, що жалітися на чиновників в тилу, які не можуть швидко реформувати та модернізувати країну – не кращий вибір сильної особистості.
    «Ми самі повинні почати щось змінювати. Почати з себе. В окопі матюкаєш тих, хто сидить в Києві. Приїздиш, і розумієш, що треба міняти саме тут і зараз. Треба розширювати кругозір, не закриватися в собі. Не бійтесь мріяти і планувати», - зауважив «кіборг» Донецького аеропорту, а нині чиновник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Грищук.
    Варто також зазначити, що Школа держслужбовця доступна і для діючих чиновників-ветеранів:
    «Я повернувся разом з 3-ю хвилею мобілізованих, а тепер - завідувач сектору контролю Державної міграційної служби. Проект «За ветеранів до влади» надає можливість безкоштовно отримати знання, необхідні для ефективного і професійного управління. Я хочу підвищити свої професійні навички та оволодіти новими», - прокоментував свою підготовку у школі держслужбовця колишній коригувальник артилерії, а нині чиновник Юрій Пляс.
    Наразі студенти школи «За ВДВ» отримують ряд правових, адміністративних, особисто-прикладних та культурно-освітніх курсів. Окремо вивчають питання, які пов’язані з євроінтеграцією та децентралізацією України. В рамках спеціального блоку підготовки студенти закріплять свої навички на практиці у Київській міській та обласних державних адміністраціях. 
    На початку грудня школу держслужбовця «За ВДВ», 10 студентів якої пройдуть стажування в Донецькій обласній військово-цивільній адміністрації, відкриють і у місті Краматорськ.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.