• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Медіаорганізації закликають владу не зривати реформу комунальних ЗМІ

    Опубликовано: 2016-11-21 08:33:00

    Національна спілка журналістів України та Українська асоціація медіа бізнесу  занепокоєні зволіканням із затвердженням Постанови Кабінету Міністрів зі списком редакцій, які беруть участь у пілотному етапі реформування. Протягом останнього місяця вже тричі переносилося затвердження Постанови на засіданні Уряду і на цьому тижні вкотре не відбулося затвердження.
    Ще у жовтні від НСЖУ та УАМБ було направлено листа на ім’я Прем’єр-Міністра України Володимира Гройсмана, в якому зверталася увага на те, що подальше затягування із затвердженням переліку газет – учасників першого етапу реформування не просто гальмує, а ставить під загрозу увесь пілотний проект із реформування  державних та комунальних ЗМІ.
    «Подекуди відсутність цієї постанови Кабміну розв’язує руки керівникам органів місцевого самоврядування, і вони намагалися вплинути на рішення редакцій на користь другого етапу, тобто шукають способи забезпечити важелі тиску на редакції», – ідеться в листі медіаорганізацій за підписами їхніх керівників Сергія Томіленка і Олексія Погорелова.
    Керівники організацій наголошують: ті 244 хоробрі видання, які повірили в те, що держава нарешті готова їх відпустити у самостійне плавання, тепер не тільки зневірилися, але й не знають, що робити. Адже бюджетне планування на 2017 рік завершується, а вони не можуть стати приватними. Отже, залишаться комунальними, але без бюджетної підтримки.
    Медіаорганізації ще раз закликають владу не зволікати з впровадженням важливої медіареформи.
     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.