• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В’ячеслав Кириленко: Підвищену допомогу при народженні дитини отримало вже майже 200 тисяч мам

    Опубликовано: 2005-12-09 14:37:00
    „Майже 200 тисяч молодих мам вже отримало підвищену допомогу при народженні дитини у розмірі 8,5 тисяч гривень”, - повідомив Віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко.
     
    Віце-прем’єр зазначив, що „з квітня цього року за оперативними даними таку допомогу отримало 143 662 застраховані особи та 53 866 незастрахованих осіб”
    В’ячеслав Кириленко зазначив: „На сьогодні вагомих підстав вважати, що ці гроші використовують не за призначенням, у нас немає, оскільки нині зафіксовано лише поодинокі випадки використання цих виплат не за призначенням, а соціальні інспектори ведуть за цим посилений контроль”.
     
    Віце-прем’єр підкреслив, що кошти на виплату підвищеної одноразової допомоги при народженні дитини закладено і в бюджеті на 2006 рік.
     
    Довідка. З 1 квітня 2005 року одноразова допомога при народженні дитини становить 8497 гривень і виплачують її частинами протягом року (порядок цих виплат уряд затвердив 9 квітня 2005 року).
     
    Першу частину допомоги у розмірі 9 прожиткових мінімумів, тобто 3384 грн., виплачують одразу після народження дитини. Решту грошей (5113,60 грн.) мама отримує готівкою протягом 12 місяців. У перший місяць це допомога у сумі прожиткового мінімуму для дитини віком до 6 років (376 грн.), у наступні місяці виплату здійснюють з підвищенням на 2,2%.
     
    Оформити та отримати допомогу при народженні дитини працюючі (застраховані) громадяни можуть за місцем роботи, а непрацюючі (незастраховані) - в місцевих органах соціального захисту. Останні зможуть отримувати грошову допомогу поштою або у відділеннях банків.
     
    Документи, необхідні для отримання допомоги: заява, копія свідоцтва про народження дитини, довідка про народження дитини. Їх необхідно подати протягом шести місяців з дня народження дитини.
     
    Прес-служба віце-прем’єр-міністра України 
     
    м. Київ, вул.Грушевського, 12/2,
    т. 256-75-52

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.