• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Усі пацієнти Уманської психіатричної лікарні змушені митися у чоловічому туалеті

    Опубликовано: 2016-11-15 08:39:43

    Адміністрація Уманської міської лікарні №2, у складі якої функціонують психіатричне та наркологічне відділення, не створила для пацієнтів пристойних умов лікування. У цьому переконалися монітори національного превентивного механізму в ході візиту до лікарні без попередження.
    У закладі не функціонує душ, оскільки вийшов із ладу водонагрівач. Пацієнти змушені митися в чоловічому туалеті, двері якого не зачиняються, оскільки лише там є «зручності» – столик для пляшок і тазів. Гарячу воду пацієнти носять з кухні, за що, за словами пацієнтів, їх сварять.
    Велике занепокоєння викликала у моніторів ситуація із фіксацією пацієнтів у збуджених станах. За словами людей, які перебувають у лікарні, таких пацієнтів фіксують просто в палаті з іншими людьми. Тривалість фіксації може сягати доби. При цьому, згідно із записами у відповідному журналі, тривалість фіксації усіх пацієнтів складала рівно 4 години (граничний час, дозволений законодавством за відсутності підстав для продовження фіксації). Викликає сумніви і питання вечірньої та нічної фіксації пацієнтів при тому, що лікар у нічну зміну «чергує», перебуваючи вдома.
    Моніторинговою групою виявлено багато особистих речей пацієнтів, які давно виписалися або були переведені до Смілянської психіатричної лікарні. Як пояснило керівництво, одяг залишається тому, що у сестри-господарки закінчився робочий день.
    Крім того, пацієнти скаржилися моніторам на примусові «благодійні внески», які складають від 850 до 1100 гривень (залежно від призначених медикаментів). «А якщо немає грошей, тоді відправляють у психіатричну лікарню у Смілу», – нарікали пацієнти Уманської лікарні.
    Стосовно цих та інших виявлених проблем і недоліків підготовлено акти реагування Уповноваженого з прав людини, які будуть направлені керівництву Міністерства охорони здоров’я та Уманської міської ради.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.