• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Валерія Лутковська звернулась до Омбудсмана РФ щодо незаконного поширення персональних даних громадян України

    Опубликовано: 2016-10-27 08:36:47

    Валерія Лутковська звернулась до Уповноваженого з прав людини в Російській Федерації Тетяни Москалькової щодо публікації на сайті  http://tribunal-today.ru персональних даних громадян України, а саме: прізвищ, імен, по батькові, дат народжень, фотографій тощо.
    «Публікація таких даних є незаконним втручанням у реалізацію права кожної людини на приватність, яке гарантоване статтею 8 Конвенції про захист прав людини і основних свобод. Опубліковані дані про фізичних осіб також є об’єктом захисту відповідно до Конвенції про захист фізичних осіб при автоматизованій обробці персональних даних», – зазначається у листі Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.
    Валерія Лутковська наголосила, що публікація персональних даних громадян України на вищезгаданому Інтернет-ресурсі здійснюється незаконно і з очевидно неправомірною метою. Крім того, поширення такої інформації на загальнодоступному Інтернет-ресурсі може становити ризик для життя і безпеки осіб, інформація про яких опублікована на ньому.
    «У зв’язку з тим, що сайт http://tribunal-today.ru  зареєстрований на домені .RU, прошу Вас в рамках компетенції вжити заходів з метою припинення незаконного розповсюдження персональних даних громадян України на вищезгаданому Інтернет-ресурсі», – зазначила Валерія Лутковська.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.