• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Міжнародні фінансові організації вітають відданість Уряду меті прискорення реформ у газовому секторі

    Опубликовано: 2016-09-22 08:44:17

    Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Світовий банк вітають рішення Уряду України скасувати внесені минулого тижня зміни до статуту НАК «Нафтогаз України».

    «Ми дуже раді, що ця ситуація зрештою призвела до відновлення консенсусу щодо необхідності досягнення спільної мети трансформування корпоративного управління в НАК «Нафтогаз України» та прискорення кроків, необхідних для підготовки цієї компанії до розукрупнення. Це є однією з найважливіших реформ в Україні та наріжним каменем стратегії ЄБРР. Я особливо радий тому рівню відкритості та співробітництва, якого ми досягли», - зазначив Керуючий директор ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу Франсіс Маліж.

    «Ми вітаємо потужне бажання Уряду прискорювати реформи в газовому секторі та його відданість цій меті. Світовий банк готовий продовжувати надання Україні підтримки у реалізації важливих реформ», - зазначила Директор Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Сату Кахконен.
     
    Уряд прийняв рішення прискорити розподіл НАК «Нафтогаз України» на окремі компанії, що займатимуться видобуванням, постачанням і транзитом, відповідно до правил ЄС. На етапі підготовки до розукрупнення НАК «Нафтогаз України» буде підпорядковуватися безпосередньо Кабінету Міністрів. Нещодавно прийняті ПАТ «Укртрансгаз», що є дочірнім підприємством НАК «Нафтогаз України» та відповідає за транспортування газу, значні інвестиційні рішення стануть предметом зовнішнього аудиту.
     
    Зазначені міжнародні фінансові організації підтвердили свою готовність й надалі підтримувати трансформацію НАК «Нафтогаз України» та реформування енергетичного сектору України.

    ЄБРР вже надав НАК «Нафтогаз України» кредит на суму $300 млн., тоді як Світовий банк готується надати цій компанії гарантію на суму $500 млн. для закупівлі природного газу.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.