• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ОСТАП СЕМЕРАК: МІНЕКОЛОГІЇ ІНІЦІЮЄ ПІДВИЩЕННЯ ШТРАФІВ ЗА ОРГАНІЗАЦІЮ СМІТТЄЗВАЛИЩ

    Опубликовано: 2016-08-25 15:03:19

    Ситуація, коли за незаконне сміттєзвалище землекористувач може отримати максимальне покарання у декілька сот гривень є неприйнятною. Зараз триває робота з підготовки законопроекту, яким передбачено суттєве підвищення штрафів за порушення природоохоронного законодавства. Про це в ефірі телеканалу «Еспресо» повідомив Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

    За його словами, існуючі адміністративні санкції не мотивують бережного ставлення до навколишнього природного середовища.

    «З моєї точки зору відповідальність, яка прописана у законодавстві, є недостатньою. Наприклад, якщо за незаконне сміттєзвалище біля обласного центру штраф складає всього 350 грн., то це є недієвий механізм. Ми зараз готуємо новий законопроект про підвищення відповідальності за шкоду, завдану навколишньому природному середовищу», - розповів Міністр екології.

    Він нагадав, що у таких країнах, як Польща та Німеччина діють спеціальні підрозділи з моніторингу дотримання природоохоронного законодавства з широкими повноваженнями.

    «Це наша перспектива. Але для ухвалення подібного рішення ми повинні використати суспільний тиск як найбільш дієву силу і підвищити рівень покарань, які обов’язково має ухвалити парламент. Сподіваюся, що мої колеги ВР підтримають мене як Міністра екології у намірах підвищити відповідальність за такі правопорушення як організація нелегальних сміттєзвалищ та ігнорування вимоги їх прибрати у визначені терміни», -  сказав Остап Семерак.

    Він констатував, що на сьогодні в Україні органи, які здійснюють контроль за дотриманням екологічного законодавства не мають достатньої кількості інструментів для належного реагування.

    «Ми в Міністерстві екології ведемо роботу по реформуванню Державної екологічної інспекції, яка повинна перетворитися на дієвий інструмент контролю. Для маємо створити відповідну нормативну базу, підібрати нових людей, залучити волонтерів. Ця робота зараз активно ведеться і буде одним з наших пріоритетів на найближчі кілька місяців», - резюмував Міністр.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.