• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ОСТАП СЕМЕРАК: ЧАС ЗАХИЩАТИ НЕ ЛИШЕ МОВУ ТА КУЛЬТУРУ, АЛЕ Й ЛІСИ

    Опубликовано: 2016-08-23 12:19:05

    Останні 25 років ми наполегливо розбудовували країну, захищали свою мову, віру і культуру. Сьогодні настав час стати на захист унікальної української природи. Про це під час ХІ обласного фестивалю фольклору та етнографії "На Синевир трембіти кличуть", що відбувався на території НПП "Синевир" сказав Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

    Він наголосив, що обираючи європейську модель розвитку для України, її громадяни зробили вибір не лише на користь заможнішого життя із широкими демократичними свободами, але й на користь перегляду підходів до збереження природи, дбайливого ставлення до неї з поміркованим і продуманим веденням господарської діяльності на основі моделі сталого розвитку.

    «Від кожного з нас залежить чи милуватимуться наступні покоління чудовими краєвидами гір, озер, лісів, які радують нас сьогодні. Днями ми святкуватимемо 25 - річницю Незалежності України. Всі ці роки ми наполегливо розбудовували країну, захищали свою мову, віру і культуру. А сьогодні настав час почати захищати унікальну українську природу», - зазначив Остап Семерак.

    Він нагадав, що однією з найскладніших та актуальних проблем у природоохоронній сфері залишається захист та збереження лісів. Остап Семерак зауважив, що сьогодні вже розроблено нові Санітарні правила лісу, які пройшли обговорення із природоохоронною громадськістю в інших міністерствах і відомствах суттєво обмежені підстави для суцільних рубок.

    "Ми робимо все, щоб без інформування і погодження із територіальною громадою, залучення науковців і місцевого самоврядування документи на проведення рубок у подальшому не підписувалися", - резюмував Міністр.

    Також за результатами візиту до нацпарку "Синевир" Міністр подякував голові Закарпатської ОДА Геннадію Москалю за сприяння розвитку туристичного потенціалу парку, зокрема, упорядкуванні дороги на території НПП «Гуцульщина», яка з'єднала Реабілітаційний центр для бурих ведмедів із озером Синевир.

    Нагадаємо, Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак перебуває з робочим візитом на Закарпатті. Мета поїздки - обговорення майбутнього розширення територій об’єктів ПЗФ в Національному природному парку «Синевир», «Зачарований край», Ужанському НПП та Карпатському біосферному заповіднику.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.