• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Секретаріаті Уповноваженого наполягають на ретельному розслідуванні факту нестатутних відносин між військовослужбовцями

    Опубликовано: 2016-08-04 13:03:15

    Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини відкрито провадження за фактом знущання над військовослужбовцем одного з підрозділів Збройних Сил України, про який було повідомлено журналістами.
    У рамках провадження направлено листи на адресу заступника Генерального прокурора України – Головного військового прокурора Анатолія Матіоса та першого заступника Міністра оборони України Івана Руснака з вимогою невідкладно провести розслідування факту знущання над військовослужбовцем.
    У листах йдеться про те, що на сайті телекомпанії МАГНОЛІЯ-ТВ поширено повідомлення про наявне відео знущання над військовослужбовцем, як вбачається, одного з підрозділів Збройних Сил України, розташованого в районі проведення антитерористичної операції на Сході країни.
    Як стверджують журналісти, цей запис знайшов Михайло Хайсук у телефоні свого сина, військовослужбовця Влада Хайсука, який, за повідомленням командування частини, покінчив життя самогубством в місці дислокації підрозділу в районі Станиця Луганська (Луганська обл.). Батько переконаний, що його син також міг стати жертвою нестатутних відносин.
    З огляду на викладене, у Секретаріаті Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини наполягають на проведенні ретельного розслідування та перевірці вказаних у сюжеті фактів та, за наявності правових підстав, вжитті відповідно до законодавства належних заходів реагування.

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.