• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Києві українські та німецькі фахівці обмінялись практичним досвідом щодо перепланування цифрового наземного телевізійного мовлення

    Опубликовано: 2016-07-26 08:42:10

    Днями в УДЦР відбулася зустріч експертів держпідприємства та НКРЗІ з начальником департаменту мовлення Федерального мережевого агентства Федеративної Республіки Німеччина (BNetzA) п. Елмаром Зіллсом, який обіймає посаду голови Експертної робочої групи з питань використання спектру (SEWG) Мережі регуляторних органів електронних комунікацій країн Східного партнерства (EaPeReg).
    Учасники зустрічі обмінялись практичним досвідом УДЦР і BNetzA щодо перепланування цифрового наземного ТВ мовлення в смузі частот 470-694 МГц та провели детальне обговорення й систематизацію відповідних регіональних координаційних підходів, методів і засобів, які розглядаються в SEWG та можуть бути застосовані в УДЦР.
    Отримана інформація буде врахована при проведенні багатосторонньої зустрічі технічних експертів адміністрацій зв’язку Болгарії, Грузії, Молдови, Румунії, Туреччини та України зі змін частотних виділень Плану „Женева-06” в смузі частот 470-694 MГц, яка проходитиме в УДЦР з 27 по 29 липня 2016 року.
    В коментарі прес-службі УДЦР директор з питань радіочастотних присвоєнь підприємства Євген Мирзаков висловив задоволення підсумками роботи експертів:
    “Практичні кроки з перепланування частот цифрового наземного телевізійного мовлення включають широке коло складних питань, що потребують погодження між технічними експертами всіх сусідніх країн, з метою вивільнення смуг частот так званого “цифрового дивіденду” (694-790 МГц і 790-862 МГц) для систем рухомого зв’язку в Європі. Такі кроки можуть бути розділені на три етапи. На першому - спільна розробка майбутнього плану частотних виділень для цифрового наземного телевізійного мовлення. На другому - узгодження умов забезпечення електромагнітної сумісності станцій, які можуть бути реалізовані в майбутніх мережах. На третьому - погодження на двосторонній або багатосторонній основі необхідних “перехідних” умов для впровадження нових мереж», - сказав Євген Мирзаков.
    Він також повідомив, що роботи з відповідного напрямку в Європі виконуються переважно в рамках регіональних координаційних груп, в яких фахівці УДЦР також беруть активну участь. Основною метою зазначеного перепланування є забезпечення рівноправного доступу до спектру та збереження балансу прав всіх держав на використання радіочастотного ресурсу цифровим наземним телевізійним мовленням, з урахуванням різних соціальних і політичних потреб, а також можливостей індивідуальних країн.
    Прес-служба Українського державного центру радіочастот

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.