• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Валерія Лутковська: «Платити за злочини, які сьогодні державні посадовці вчиняють, порушуючи права переселенців, будуть не лише наші діти, а й онуки»

    Опубликовано: 2016-07-08 10:10:07

    Про це заявила Уповноважений Верховної Ради України з прав людини на розширеному засіданні Комітету ВРУ з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин, під час якого заслуховувалась реалізація рекомендацій парламентських слухань про дотримання прав переселенців.
    Вона констатувала, що через списки СБУ виплата пенсій була припинена 450 тисячам пенсіонерів і після п’яти з половиною місяців не відновлена.
    «Але що робить при цьому Мінсоцполітики та увесь уряд? Вони приймають постанову № 365, яка теоретично мала б врегулювати питання відновлення пенсій. Однак вона стовідсотково не буде виконана, хоча б тому, що немає ресурсу на її виконання», – зазначила Валерія Лутковська.
    Як відомо, відповідно до постанови №365, задля призначення або відновлення соцвиплат Управління праці та соціального захисту населення проводить перевірку фактичного місця проживання переселенця. Після перевірки представник управління має скласти акт обстеження матеріально-побутових умов сім’ї за формою, встановленою Мінсоцполітики.
    Валерія Лутковська наголосила, що ані Мінсоцполітики, ані новостворене Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб навіть не почало розмірковувати над способами сплати пенсій українцям на непідконтрольній території.
    «Пенсія – це публічний договір між мною і державою. Спочатку протягом свого життя я сплачую гроші в Пенсійний фонд, а потім отримую свою пенсію. І на сьогодні пенсійне законодавство України не містить такої підстави для припинення виплати пенсії як проведення АТО», – наголосила Уповноважений з прав людини.
    Вона звернула також увагу на те, що в постанові №365 є дискримінаційні норми.
    «Люди повертаються туди, де небезпечно, але де є дах над головою та город. А ми при цьому припиняємо соцвиплати, тому що він не є справжнім переселенцем. Це категорично неправильно і призведе до жахливих наслідків», – переконана Уповноважений.
    Валерія Лутковська публічно звернулась до Мінсоцполітики з проханням включити її або її представника до складу робочої групи, яка має внести зміни до постанови №365. При цьому вона зауважила, що змушена звертатися публічно, адже Мінсоцполітики не відповідає на листи Уповноваженого щодо питань внутрішньо переміщених людей.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.