• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Спеціалісти СБУ та УДЦР викрили на Хмельниччині порушників, які незаконно надавали послуги міжнародної ІР-телефонії

    Опубликовано: 2016-06-22 10:23:35

    Днями фахівці Департаменту вимірювання телекомунікаційних мереж УДЦР та співробітники Департаменту контрозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ провели в обласному центрі спільні оперативні заходи з виявлення та припинення несанкціонованого втручання в  роботу телекомунікаційних мереж операторів мобільного звязку.
    Про це в коментарі прес-службі УДЦР повідомив директор Депараменту вимірювань телекомунікаційних мереж УДЦР Михайло Матяшенко.
    Він, зокрема, зазначив, що в ході заходів було викрито двох мешканців обласного центру, які надавали послуги міжнародної ІР-телефонії, порушуючи встановлений порядок маршрутизації міжнародного трафіку. Розмістивши у власних квартирах необхідне телекомунікаційне обладнання вони за допомогою спеціальних пристроїв забезпечували маршрутизацію міжнародного трафіку, минаючи міжнародні центри комутації та видавали його за місцеві телефоні розмови, підміняючи при цьому оригінальний номер абонента.
    В ході проведення оперативних заходів правоохоронцями вилучено: SIM-банк; 11 блоків серверного обладнання;  34 USB-хаби; 3 GSM-шлюзи; 321 USB-модем та майже 1000 SIM-карток різних операторів стільникового зв’язку.
    Слідчим відділом Управління СБ України у Хмельницькій області відкрито кримінальне провадження за ст. 361 Кримінального кодексу України, процесуальне керівництво здійснює прокуратура області.
    Михайло Матяшенко відзначив, що тісна взаємодія зі Службою безпеки України значно покращує ефективність роботи з викриття порушників у сфері телекомунікацій та притягнення їх за скоєння злочину до кримінальної відповідальності.
    Він також повідомив, що на імя генерального директора УДЦР  Володимира Корсуна надійшов лист, в якому керівництво Департаменту контрозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Служби безпеки України висловлює вдячність за плідну співпрацю та дякують фахівцям за професійність в роботі.
    Прес-служба Українського державного центру радіочастот

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.