• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Виявлено факти насильства та інші порушення прав людини в діяльності Новокаховському відділі поліції Херсонської області

    Опубликовано: 2016-06-07 15:35:27

    У рамках моніторингу дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів Херсонської області, який здійснювався в період з 30 травня по 3 червня 2016 року, працівниками Відділу спеціальних проваджень Секретаріату Уповноваженого з прав людини було перевірено скарги громадян на побиття їх працівниками Новокаховського відділу поліції.
    В ході проведення цих заходів опитано потерпілих, очевидців, працівників поліції та інших осіб, причетних до досліджуваних подій; вивчено відповідну службову та медичну документацію в правоохоронних органах, закладах охорони здоров’я тощо.
    Попередній аналіз зібраних матеріалів та відомостей підтвердив викладену у скаргах інформацію. Проте подальше розслідування цих подій має відбуватися в межах відкритих кримінальних проваджень.
    Крім того, в діяльності Новокаховського відділу поліції виявлені й інші порушення прав людини, які мають системний характер, зокрема:
    – протиправне доставляння громадян до відділу поліції без складання відповідних матеріалів про вчинення правопорушення;
    – внесення недостовірних відомостей до службової документації щодо часу та тривалості фактичного перебування громадян у відділі поліції;
    – порушення права на захист затриманих осіб, що полягає у несвоєчасному наданні затриманій особі захисника (наприклад, про затримання одного із заявників Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги було повідомлено лише через 14 годин після фактичного затримання);
    – відсутність контролю оперативним черговим відділу поліції законності доставляння осіб;
    – невиконання вимог законодавства України щодо призначення уповноваженої службової особи, яка зобов’язана забезпечувати дотримання прав затриманих осіб.
    Наразі зібрані матеріали опрацьовуються, після чого відповідні акти реагування Уповноваженого з прав людини будуть направлені до Генерального прокурора України та інших органів державної влади за фактами виявлених порушень з боку працівників поліції.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.