• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Відкриття міжнародного симпозіуму сучасного мистецтва «Бірючий 016»

    Опубликовано: 2016-05-12 17:15:40

    Українські та іноземні митці зберуться на мальовничому арт-пленері.

    15 травня відбудеться відкриття міжнародного симпозіуму сучасного мистецтва «Бірючий». Найбільший в Україні арт-пленер щороку збирає зірок українського і зарубіжного мистецтва, які створюють на його території нові арт-проекти. 2016 рік стане одинадцятим роком роботи Бірючого і обіцяє представити найяскравіші твори мистецтва в жанрах інсталяції, живопису, фотографії, відео-арту та еко-архітектури.
    «Головна мета Симпозіуму – дати можливість художникам працювати та спілкуватись в обстановці, яка максимально сприяє чистій творчості», - говорить організатор Генадій Козуб. Саме тому художники збираються на острові Бірючий, місці, де поєднується краса природи і сила культурної традиції.
    Учасники симпозіуму 2016 - група студентів, під кураторством Сергія Браткова, знаменитої Московської школи фотографії та мультимедіа ім. Родченко, Архітектурна майстерня Олега Дроздова (Харків) і міжнародний кураторський проект Сергія Канцедала "Something I want to tell you about this place", в якому беруть участь художники з Мілана, Києва, Турина, Харкова, Львова та Берліна.
    Паралельно на острові буде працювати група резидентів пленеру, серед яких - Артем Волокітін і Тетяна Малиновська, Юрій Соломко, Володимир Гуліч, Настя Лойко, Антон Логов, Максим Мамсиков та інші.
    Весняний сезон симпозіуму триватиме з 15 по 31 травня і завершиться виставкою, яку можна побачити протягом літніх місяців роботи арт-резиденції. Сипозіум Бірючий знаходиться недалеко від популярної курортної зони Кирилівка в Запорізькій області, поряд із заповідною зоною Азово-Сиваського національного природного парку. Дістатися в арт-резиденцію можна громадським транспортом. І тим, хто планує влітку подорожувати мальовничими місцями України, обов'язково варто відвідати міжнародну виставку сучасного мистецтва на легендарному майданчику Симпозіума Бірючий.
    Про Міжнародний симпозіум сучасного мистецтва Бірючий: Щорічний міжнародний арт-пленер, розташований на острові Бірючий в Запорізькій області. Є найбільшою міжнародною арт-резиденцією України. Вперше був проведений у 2006 році і за час своєї роботи об'єднав понад 200-т художників із різних країн і міст світу. Складається з трьох творчих сезонів - весняного, літнього та осіннього. Симпозіум являє собою культурну платформу, яка поєднує функції дослідницької лабораторії сучасного мистецтва, майданчика для творчої взаємодії художників на міжнародному рівні, виставкової локації і майстерні. У симпозіумі беруть участь як класики сучасного мистецтва, так і молоді художники, які працюють в жанрах інсталяції, живопису, фотографії, відео-арту та еко-архітектури. Симпозіум Бирючий співпрацює з провідними міжнародними культурними інституціями, розвиваючи сучасне українське мистецтво.
    УЧАСНИКИ СИМПОЗІУМУ СУЧАСНОГО МИСТЕЦТВА «БІРЮЧИЙ 016»
    Резиденти
    Ганна Бекерська (Симферополь)
    Артем Волокітин (Харків)
    Стас Волязловський (Херсон)
    Володимир Гуліч (Запоріжжя)
    Антон Логов (Київ)
    Настя Лойко (Запоріжжя)
    В’ячеслав Машницький (Херсон)
    Тетяна Малиновська (Харків)
    Максим Мамсіков (Київ)
    Юрій Соломко (Київ)
    Микита Шалений (Дніпропетровськ)
    Микита Шилимов (Черкаси)

    Московська школа фотографії та мультимедіа ім. Родченко
    Сергій Братков (Харків-Москва)
    Дарія Барибіна (Москва)
    Анна Брандуш (Москва)
    Світлана Ісаєва (Москва)
    Наталія Кононова (Санкт-Петербург)
    Олександр Мерекін (Москва)
    Поліна Музико (Москва)
    Єкатерина Муромцева (Москва)
    Дмитро Старусев (Донецк)
    Єгор Федоричев (Омск)
    Іван Лунгін (Париж, Москва)
    Олег Устинов (Москва)

    Архітектурна майстерня Олега Дроздова (Харків)
    Олег Дроздов
    Богдан Волинський
    Сергій Костяний
    Віталій Правик

    Проект “Something I want to tell you about this place”
    Сергій Канцедал (Турин)
    Micоl Roubini (Мілан)
    Олександр Бурлака (Київ)
    Мирослав Вайда (Львов)
    Віталій Кохан (Харків)
    Лабораторія Критичного Архівування (Антон Лапов, Ларіон Лозовий (Київ)
    Георгій Потопальський (Київ)
    Мітя Чуріков (Берлін)
    APL 315 (Одеса)

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.