• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Микола Кукуріка: держава забула про подвиг чорнобильців

    Опубликовано: 2016-04-27 08:34:20

    Протягом останніх двох років у ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС забрали рекордну кількість пільг. Більшість із них сьогодні не мають можливості здійснювати медичне лікування самостійно, а держава “закриває очі” на їхні потреби. Про це сьогодні повідомив голова Партії Пенсіонерів України Микола Кукуріка.

    «В Україні нараховують понад 210 тис. ліквідаторів аварії на ЧАЕС, кожен четвертий з яких отримав інвалідність саме через згубну дію радіоактивних речовин. Пенсії по інвалідності, які обіцяли чорнобильцям, на сьогодні держава не виплачує. Норми про 6,8,10- кратний прожитковий мінімум не виконуються, в той час, коли на святкування самої події з бюджету скерували понад 200 млн. грн.», - повідомив Кукуріка.

    Також Кукуріка нагадав, що сьогодні рішення судів щодо виплат пенсій чорнобильцям не виконуються, а людям платять лише 10% від визнаного судом боргу.

    “Кабінет міністрів України має право сплачувати чорнобильцям лише мізерну суму, яку визначив суд, а це  - лише 10% боргу. Залишок суми видається  векселями,  термін дії яких до 7 років з відстрочкою платежів ще на 2 роки. Таку позицію уряд пояснив просто: “Для негайного і повного виконання рішень судів грошей немає”.”, - пояснив голова ППУ.

    Нагадаємо, цього року виповнюється 30 років із моменту катастрофи на Чорнобильській АЕС.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.