• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Дарниці триває громадянська війна за право на освіту, – депутат

    Опубликовано: 2016-04-25 08:33:27

    У Дарницькому районі Києва дві кращі школами не можуть поділити приміщень. Суперечка між  двома учбовими закладами – гімназією «Київська Русь» та ліцеєм «Інтелект», – знаходиться на рівні судових процесів між батьками дітей з різних шкіл.
    Будівлю для гімназії «Київська Русь» збудували у 2013 році на кошти, виділені з бюджету міста. Так, новозведена споруда була розрахована на 825 учнів і у 2015 році заклад був визнаний готовим для навчання. У 2013 році Дарницька РДА прийняла розпорядження закріпити окремі приміщення гімназії за ліцеєм «Інтелект» - ліцею передали понад третину приміщень. Фактична переповненість приміщення гімназії сьогодні – у 1,62 рази.
    Цю проблему винесли на обговорення постійної комісії Київради з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту.
    «У Дарницькому районі не вистачає восьми шкіл для нормального функціонування освіти. Є конфлікт між батьками, діти яких ходять у гімназію «Київська Русь» та батьками дітей з ліцею «Інтелект». На жаль, сторони не чують одна одну і ставиться питання, щоб «Інтелект» покинув приміщення», – прокоментував ситуацію член профільної комісії, депутат фракції «Об’єднання «Самопоміч» у Київраді Дмитро Стрижов.
    «Ми розуміємо, що це не вирішить проблему і дітей не можна вигнати на вулицю. Громада звертається до мера Києва та до голови бюджетної комісії з вимогою виділити гроші на будівництво школи. Зважаючи на значний дефіцит приміщень, ця вимога є цілком виправданою», – додав депутат.
    «Досить виділяти кошти на банк «Хрещатик» та інші незрозумілі проекти і час будувати школу. Зараз діти позбавлені свого конституційного права отримати освіту. Я як депутат та комісія з освіти звертаємось до мера та бюджетної комісії з вимогою побудувати школу та забезпечити розвиток освіти в столиці», – резюмував Стрижов.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.