• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Юристи «Луганського земляцтва» роз'яснять механізми застосування закону про освіту для ВПО і жителів тимчасово непідконтрольних територій

    Опубликовано: 2016-04-08 13:58:17

    Як уже неодноразово повідомлялося, Президент України Петро Порошенко підписав закон, який дає можливість отримання освіти для наших земляків, які проживають на тимчасово окупованій території, а також заохочення осіб, які отримують там освіту, до продовження навчання на території інших регіонів України.

    На даний момент юристи міжнародної громадської організації «Луганське земляцтво» і громадської організації «Східне партнерство» вивчають механізми застосування даного нормативного акту і готові надати консультативну допомогу всім зацікавленим громадянам України, які змушені проживати і вчитися на непідконтрольних територіях.

    Важливим аспектом прийнятого закону є те, що він повинен буде вирішити проблему документів про освіту, які отримують випускники навчальних закладів, розташованих в тимчасово окупованих районах. Справа в тому, що зараз такі дипломи і атестати не можуть бути визнані і не підлягають обміну Міністерством освіти і науки України або будь-якими іншими державними органами. Однак згідно з новим нормативним документом, особи, які завершили навчання за відповідним рівнем вищої освіти на тій території, зможуть пройти атестацію, яка дозволить визнати кваліфікацію, отриману в процесі навчання.

    Крім цього, документом встановлюється надання квот для здобуття вищої освіти громадянам, які проживають на тимчасово окупованій території України.

    Пресс-служба МОО «Луганское землячество»

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.