Юристи «Луганського земляцтва» роз'яснять механізми застосування закону про освіту для ВПО і жителів тимчасово непідконтрольних територій

08 апр, 13:58

Як уже неодноразово повідомлялося, Президент України Петро Порошенко підписав закон, який дає можливість отримання освіти для наших земляків, які проживають на тимчасово окупованій території, а також заохочення осіб, які отримують там освіту, до продовження навчання на території інших регіонів України.

На даний момент юристи міжнародної громадської організації «Луганське земляцтво» і громадської організації «Східне партнерство» вивчають механізми застосування даного нормативного акту і готові надати консультативну допомогу всім зацікавленим громадянам України, які змушені проживати і вчитися на непідконтрольних територіях.

Важливим аспектом прийнятого закону є те, що він повинен буде вирішити проблему документів про освіту, які отримують випускники навчальних закладів, розташованих в тимчасово окупованих районах. Справа в тому, що зараз такі дипломи і атестати не можуть бути визнані і не підлягають обміну Міністерством освіти і науки України або будь-якими іншими державними органами. Однак згідно з новим нормативним документом, особи, які завершили навчання за відповідним рівнем вищої освіти на тій території, зможуть пройти атестацію, яка дозволить визнати кваліфікацію, отриману в процесі навчання.

Крім цього, документом встановлюється надання квот для здобуття вищої освіти громадянам, які проживають на тимчасово окупованій території України.

Пресс-служба МОО «Луганское землячество»


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/390183.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua