• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В місті Богуслав (Київська обл.) під час будівельних робіт зруйновано частину старого польського кладовища

    Опубликовано: 2016-04-08 08:31:47

    8 квітня, п’ятниця, о 14:00 поблизу руйнування старого польського кладовища (м. Богуслав, вул. Тараса Шевченка, 91) відбудеться зустріч місцевих активістів, представників парафії костьолу Св.Владислава, місцевих істориків, архітектора, представників Богуславської міської ради, представників поліції та ТОВ НВП Темп-3000. Учасники зустрічі обговорять питання незаконного будівництва на території старого цвинтаря та його руйнування , як вирішити проблему та обладнати цвинтар.
     
    Для довідки: Місцеві жителі обурені та приголомшені діями компанії “ТОВ НВП “Темп-3000”. Саме ця компанія проводить будівельні роботи, які призвели до руйнування цвинтаря. Ще в грудні 2015 року жителі міста звертались до депутата Богуславської міської ради Боженко Галини Миколаївни з проханням “втрутитись у суперечку з забудовником”. Людей обурювало те, що під час будівництва було вирубано дерева та зруйновано дорогу. На депутатський запит Боженко Г.М. отримала відповідь: “ТОВ НВП “Темп-3000” наданий дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення в користування, на умовах оренди земельної ділянки орієнтовною площею 1,5га…” Як нам пояснили у відділі землеустрою, архітектури та ЖКГ при Богуславській міській раді, дане рішення не надає права проводити будівельні роботи, а лише дозволяє виготовити проекту документацію. Представники ТОВ НВП “Темп-3000”, з яким нам вдалось поспілкуватись,заявляє, що всі неохідні дозволи “в Києві на затверджені”. Інших деталей він не знає.
     
    Про інцидент на цвинтарі стало відомо вчора ввечері. Мешканців, що проживають поруч, побачили кістки та повідомили поліцію. На місце прибув патруль та кілька депутатів. Наразі частину території огороджено й на ній припинено будівельні роботи.

    Ініціатор зустрічі: Настоятель парафії костьолу Св.Владислава отець Кшиштоф Вілька

    Контактна особа: Олександр +3 8(098) 74 33 900, melnyk.oleksandr.s@gmail.com

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.