• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На моніторів НПМ справила позитивне враження організація роботи в Червонооскільському психоневрологічному інтернату

    Опубликовано: 2016-04-06 15:58:28

    В рамках реалізації національного превентивного механізму проти катувань представники Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини разом із представниками громадськості здійснили спільний моніторинговий візит до Червонооскільського психоневрологічного інтернату змішаного типу (Харківська область), у якому проживають інваліди, громадяни похилого віку, ветерани війни та праці, а також внутрішньо переміщені особи із зони АТО. 
    Підопічні закладу охоче ділилися враженнями від участі у відкритому фестивалі-конкурсі творчості людей з обмеженими можливостями «На крилах натхнення» та інших конкурсах серед людей з інвалідністю, де здобували призові місця та були нагороджені дипломами. Учасники моніторингового візиту констатували, що працівники інтернату приділяють значну увагу організації дозвілля, психокорекції підопічних, проведенню фізкультурно-оздоровлювальної реабілітації тощо.
    Монітори відзначили активну діяльність Громадської ради, яка на своїх засіданнях вирішує питання покращення матеріально-побутових умов проживання підопічних, створення сприятливого мікроклімату,  опікується культурними програмами (проведенням екскурсій, культпоходів, організацією концертних програм і тематичних вечорів, діяльністю різних гуртків),  проведенням богослужіння, а також приділяє значну увагу питанням спонсорської та благодійної допомоги.
    Підтвердженням тому є залучення коштів Європейського Союзу для ремонту житлових кімнат основного корпусу та встановлення віконних блоків з металопластику, проведення капітального ремонту корпусу №6 для розміщення переселенців із зони АТО.
    У 2015 році до інтернату надійшло спонсорської та гуманітарної допомоги на суму понад 100 тисяч гривень, за які придбано м’який та твердий інвентар (постільну білизну, подушки, ковдри, матраци, стільці, фени, бритви), памперси тощо. А з початку 2016 року як благодійну допомогу вже отримано холодильну шафу, котел харчовий, прально-віджимну та прасувальну машини, 5 багатофункціональних ліжок.
    Ще один напрям позитивного досвіду інтернату – це розвиток підсобного господарства, яке складається з рослинницького і тваринницького підрозділів. Такі результати діяльності свідчать про те, що протягом року мешканці інтернату матимуть на столах овочі, м’ясо, молочні продукти.
    Варто, щоб така практика діяльності поширювалася й на інші інтернатні установи системи соціального захисту.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.