• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Заступника директора школи притягли до адміністративної відповідальності за порушення законодавства про захист персональних даних

    Опубликовано: 2016-04-06 13:19:27

    Розглянувши матеріали про адміністративне правопорушення, що надійшли від Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, 15 березня 2016 року Подільський районний суд м. Києва визнав винною заступника директора однієї зі шкіл Подільського району столиці у недодержанні встановленого законодавством порядку захисту персональних даних.
    Під час розгляду справи суд встановив, що, будучи посадовою особою-володільцем персональних даних, заступник директора школи з навчально виховної роботи не забезпечила встановлений законодавством порядок захисту персональних даних осіб, що їй були довірені у зв’язку з виконанням службових обов’язків.  Внаслідок цього, всупереч вимогам частини 3 статті 10 та частини 1 статті 24 Закону України «Про захист персональних даних», конфіденційна інформація про 531 особу була оприлюднена у вільному доступі на сайті цього навчального закладу у мережі Інтернет, що призвело до незаконного доступу до неї та порушення прав суб’єктів персональних даних.
    Оцінивши характер вчиненого правопорушення, суд констатував  вину посадової особи у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 188 39 КУпАП, та наклав на неї адміністративне стягнення у виді штрафу у розмірі 5100 гривень.
    Довідково
    У розділі «Контроль за додержанням вимог законодавства про захист персональних даних» на виконання вимог пункту 3.2 розділу третього Порядку здійснення Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини контролю за додержанням законодавства про захист персональних даних оприлюднено План проведення перевірок органів державної влади, підприємств, організацій та установ державної та приватної форм власності  на предмет дотримання ними вимог законодавства про захист персональних даних на ІІ квартал 2016 року, затверджений Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини 25 березня 2016 року.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.