• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Затягуючи політичну кризу, Україна втрачатиме підтримку міжнародних партнерів та поглиблює руйнацію економіки

    Опубликовано: 2016-03-31 15:01:15

    Політична криза в Україні та відсутність заходів з розвитку економіки змушують міжнародних партнерів ставити на «паузу» активне співробітництво з нашою державою. Відкладений черговий транш МФВ, немає визначеності у питанні надання ЄС безвізового режиму, на фоні ганебних анти рейтингів західних аналітиків - 140-е місце за довірою до банківської системи, 162-е – за рівнем економічних свобод, 130-е – за масштабом корупції  - все частіше лунає критика міжнародних  партнерів щодо повільності процесів реформування в Україні. Така ситуація болюче вдаряє по міжнародному іміджу держави, безпосередньо  по її економіці: інвестори не зайдуть на нестабільний ринок, а вітчизняний бізнес гостро їх  потребує за відсутності необхідного ресурсу,  стимулів до розвитку всередині держави, переконані в УСПП. 
    «Замість створення «подушки безпеки» для української економіки – впровадження програм її розвитку, ведення сучасної промислової, інноваційної  політики, активної підтримки  самозайнятості і максимального сприяння держави для започаткування свого бізнесу ми спостерігаємо черговий виток політичної невизначеності, коаліційних «торгів» і домовленостей, небажання змінювати кадрову політику в держменеджменті», – наголошує  президент УСПП, президент Антикризової ради громадських організацій Анатолій Кінах.
    Він звертає увагу державних менеджерів на те, що ЄС, котрий має немало  власних  проблем, може знизити рівень уваги до України, втратити мотивації задля доброго сприяння  та  допомоги, не бачачи впродовж значного часу практичних результатів і змін. Окрім того, країна хоч із величезним потенціалом, але  слабкою економікою, яка залишається такою тривалий час,  не є цікавим партнером для Євросоюзу.
    «Сьогодні ми можемо сказати, що зона вільної торгівлі, відкритий ринок з ЄС не використовується так, як ми б того хотіли і чекали, через структурні слабкості української економіки», - заявив нещодавно голова Представництва ЄС в Україні Ян Томбінські.
    «Якщо ми не використовуватимемо наявні можливості, ті преференції та домовленості, до яких так довго йшла країна, вітчизняний бізнес, то другого шансу нам ніхто давати не буде. Ділова спільнота, громадськість наполягає: неприпустимо зволікати, адже запасу часу в нас і так немає. Найбільшими бізнес-асоціаціями країни підготовлені пропозиції щодо подолання кризи та подальшого економічного підйому – їх треба починати реалізовувати: всім разом – владі, підприємцям, суспільству», - наголосив Анатолій Кінах.
    Нагадаємо, мова йде про напрацьований Українським форумом бізнесу План невідкладних заходів щодо подолання надзвичайної ситуації в економіці України. Він має лягти в основу діяльності уряду на найближчі 2 роки.
    Загалом учасники форуму заявили, що готові взяти на себе відповідальність за економічне зростання країни,  при цьому закликали владу забезпечити умови цього зростання, а суспільство –  прискіпливо  контролювати дії влади.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.