• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Валерія Лутковська: «Українські політв’язні в Росії потребують захисту та підтримки міжнародної спільноти у боротьбі за свої права»

    Опубликовано: 2016-03-24 08:55:10

    На цьому наголосила Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, звертаючись із заявою до учасників сесії "Роль національних інституцій з прав людини у конфліктних та постконфліктних ситуаціях", що відбулася у Женеві в рамках 29-го Щорічного засідання Міжнародного координаційного комітету національних інституцій з просування та захисту прав людини.
    «Політичний фарс, на що перетворив російський суд винесення вироку Надії Савченко, а також  незаконне утриманням понад  двадцяти українських політичних в’язнів у місцях несвободи Російської Федерації вимагають консолідації зусиль усіх міжнародних інституцій, які опікуються правами людини», - зазначила Валерія Лутковська.
    У своїй заяві український Омбудсман  акцентувала увагу учасників сесії на тому, що  збройний конфлікт у Східній Україні робить украй негативний вплив на ситуацію з правами людини в Україні.
    «Саме тому в жовтні 2015 року за моєю ініціативою і спільно з ПРООН та Міжнародним координаційним комітетом національних установ з прав людини і його європейської мережі, ми організували в Києві Міжнародну конференцію про роль національних установ з прав людини в конфліктних і пост конфліктних ситуаціях.
    У заході взяли участь 20 установ з країн, що переживають конфлікт або що знаходяться в пост конфліктному періоді. Ми обговорювали питання про те, як такі національні установи повинні діяти в украй складних умовах. Іноді ми дійсно можемо зробити більше, ніж офіційні власті, як ми діємо гнучкіше і орієнтуємося, перш за все, на інтереси людей, їх права і свободи. Таким чином, ми можемо діяти, виходячи за межі наших повноважень і функцій, визначених національним законодавством », - резюмувала  Валерія Лутковська.
    Вона поінформувала учасників сесії про те, що підсумком конференції стало ухвалення Київської декларації про роль національних установ з прав людини в конфліктних і постконфліктних ситуаціях. Цей важливий документ передбачає принципи діяльності національних установ в складних умовах конфліктних і постконфліктних періодів, а також гарантії їх незалежності і свободи від будь-якого втручання і переслідувань.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.