• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Михайло Чаплига: Єдина можливість для Офісу Уповноваженого бути ефективним – це тісна співпраця з громадськими організаціями

    Опубликовано: 2016-03-22 15:51:45

    Це зазначив у своєму виступі Представник Уповноваженого з питань зв’язків із громадськістю під час відкриття тренінгу з документування порушень міжнародного гуманітарного права «Основні стандарти з розслідування міжнародних  злочинів для груп  оперативного реагування», що відбувся у Секретаріаті Уповноваженого. Тренінг організувала Global Rights Compliance LLP (GRC) за підтримки Міністерства закордонних справ і у справах співдружності націй Великої Британії та Управління Верховного комісара ООН з прав людини.
    За словами Михайла Чаплиги, яскравим прикладом такої конструктивної співпраці є функціонування Національного превентивного механізму проти катувань, що діє за схемою  «Омбудсман – плюс»:  коли представники Секретаріату Уповноваженого спільно з  громадськими моніторами через систему спільних моніторингових візитів здійснюють контроль за дотриманням прав людини в місцях несвободи.
    Учасники тренінгу ознайомилися з основними стандартами з розслідування, необхідними знаннями та методичними рекомендаціями щодо діяльності зі збирання доказів груп оперативного розслідування.
    Йдеться про  десять основних принципів розслідування, включаючи неупередженість і об’єктивність, конфіденційність і захист, а також про реалізацію системи охорони доказів при їх передачі, основні знання щодо розслідування порушень міжнародного гуманітарного права, які включають як мінімум розуміння: видів свідків, які залучаються до розгляду справ у Міжнародному кримінальному суді; елементів злочинів, які підпадають під юрисдикцію Міжнародного кримінального суду; та основних видів відповідальності.
    Під час тренінгу особливу увагу було приділено  правильному документуванню злочинів проти людяності та військових злочинів для  подальшої  передачі їх до Міжнародного кримінального суду.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.