• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Богдан Крикливенко: «Вкрай необхідно організувати постійну міжнародну місію, яка б здійснювала моніторинг стану дотримання прав людини в Криму»

    Опубликовано: 2016-03-18 09:03:39

    З такою пропозицією до європейських парламентаріїв звернувся Керівник Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини під час проведення  третього  Саміту  омбудсманів країн Східного партнерства, що відбувся у Брюсселі.  За його словами,  це може бути чи не єдиним інструментом здійснення  моніторингу  стану дотримання прав людини і основоположних свобод в  АР Крим,  адже український омбудсман та правозахисні організації України позбавлені такої можливості через небажання окупаційної влади  півострова  допустити їх на територію Криму.
    Депутати Європейського парламенту повністю підтримали таку ідею, пообіцявши  звернутися з  відповідним проханням до Верховного представника Європейського Союзу у закордонних справах та політиці безпеки Федеріки Могеріні.
    У рамках саміту відбулося три сесії обговорення:
    - щодо підтримки Європейським Союзом діяльності національних інституцій з прав людини;
    - щодо викликів міграційної кризи та дотримання прав внутрішньо переміщених осіб;
    -  щодо ситуації у сфері прав людини в Криму та українських в'язнів в Росії.
    Під час роботи всіх трьох сесій було представлено доповіді щодо діяльності Уповноваженого  Верховної  Ради України з прав людини.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.