• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Переселенці не втратять своїх соціальних виплат, якщо вони дійсно справжні

    Опубликовано: 2016-03-09 08:50:18

    Перевірка переселенців не позначиться на тих особах, які на сьогодні справді переселились на мирну територію та є реальними внутрішньо переміщеними особами. Однак ті громадяни, які використали такий статус для спонсорування терористів ДНР-ЛНР можуть забути про допомогу держави назавжди.

    В Міністерстві соціальної політики кажуть, що справжнім переселенцям боятись нічого, в першу чергу відомство боротиметься із злочинними угрупуваннями, які заробляють на псевдопереселенцях мільярдні суми коштів.

    За словами міністра соціальної політики Павла Розенка близько 30-40 % від всіх переселенців на сьогодні отримують допомогу від України, однак проживають на територіях, підконтрольних окупантам.

    ”Щотижня СБУ затримує кур'єрів з купою карток і грошей, які перевозять на непідконтрольну територію. З початку року правоохоронці вилучили готівки в різній валюті на загальну суму близько 35 млн грн. Очевидно, що частина грошей, як мінімум, прямо була б сплачена бойовикам як плата за в'їзд-виїзд. А, може, це взагалі зарплата для бойовиків була? Я не хочу, щоб гроші українського бюджету йшли на фінансування терористичних організацій „ДНР” і „ЛНР”. Це неприпустимо”, - повідомив Розенко.

    Також Розенко заявив, що порядним та чесним громадянам боятися не потрібно.

    В свою чергу, голова Партії Пенсіонерів України Микола Кукуріка повідомив, що перевірка внутрішньо переміщених осіб має бути дуже точною, щоб допомогу держави не втратили ще й ті люди, яких віднесуть до псевдо переселенців помилково. Також потрібно перевірити всіх корумпованих чиновників, в кишенях яких осідають кошти, які призначаються переселенцям.

    «В першу чергу потрібно перевірити тих, хто дозволяє оформлювати липові довідки для отримання соціальної допомоги. Кошти, які держава видає на переселенців мають отримувати саме ці люди, а не чиновники, які по вуха погрузли в корупції», - повідомив голова ППУ.

    Нагадаємо, відповідно до українського законодавства соціальну допомогу для вимушених переселенців можуть отримувати тільки ті громадяни, які виїхали та зареєструвалися  на території, які підконтрольні українській владі.

    Інформаційний відділ ППУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.