• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Військовослужбовці, які відбувають покарання у єдиному в країні дисциплінарному батальйоні, не мають доступу до медичної допомоги

    Опубликовано: 2016-03-09 08:47:15

    Про це стало відомо під час відвідання батальйону моніторами національного превентивного механізму. У дисбатальйоні з медичних працівників є лише фельдшер. Один із засуджених поскаржився: «У мене постійно тримається підвищена температура і німіє у роті. Маю підозру на підвищений вміст цукру. Фельдшер рекомендує відвідати госпіталь, але відсутні місця в авто. Боляче, але чекаю».
    Для доставки хворих засуджених до шпиталю бракує техніки, пального, конвойного персоналу тощо. Деякі засуджені по кілька тижнів не можуть потрапити до лікарів та отримати належну медичну допомогу. До стоматолога військовослужбовці потрапляють за 1-2 місяці. Інколи засуджені поступаються своєю чергою більш хворим.
    Адміністрація повідомила, що у поточному році здійснено 7 конвоювань ув’язнених військовослужбовців до шпиталю.
    Дисциплінарний батальйон розрахований на 27 осіб, утім на момент візиту моніторингової групи національного превентивного механізму в ньому перебувало 56 військовослужбовців. Середній термін покарання за скоєні злочини – від 6 місяців до 2 років.
    Штат установи також неповний та укомплектований лише на 70 відсотків від необхідного. При цьому найбільше не вистачає офіцерів (21 із 39) та сержантів (13 із 45).
    За результатами візиту НПМ до Міністерства оборони будуть направлені рекомендації Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.