• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Боярці під Києвом відроджують традиції українського бджільництва

    Опубликовано: 2016-02-25 13:16:59

             У суботу, 27 лютого 2016 року о 9:00 відбудеться майстер - клас для журналістів та перші у цьому сезоні заняття в унікальному навчальному закладі - Боярській практичній школі бджільництва при Боярському коледжі природокористуванні та біоресурсів України (Київська область, місто Боярка, вулиця Сільгосп Технікум, 1, заїзд збоку Одеської траси). Унікальний цей навчальний заклад тим, що лише тут готують професійних пасічників і навчатися тут можуть люди у будь-якому віці.

             Цього року наймолодшому студенту 24 роки і він вже має пасіку на сімдесят вуликів, а найстаршому - 58 років. Через те, що усі студенти працюють у будні дні , - навчання відбувається лише у вихідні. Серед студентів: юристи, вчителька української мови, інженери, історик та навіть прокурор. Наприкінці свого навчання - усі хто відмінно складе іспити отримає державний диплом.

             Боярська практична школа бджільництва спростовує міф, що бджільництво - це заняття для пенсіонерів.

             Журналісти матимуть змогу відчути себе студентом школи, поспілкуватися зі студентами та  викладачами школи, відвідати лекції та побачити практичне заняття на унікальній навчальній пасіці.

             Школа бджільництва була заснована у Боярці ще 1902 році. Це була єдина у Російській імперія спеціальна школа для підготовки бджолярів. Підготовку спеціалістів для пасіки велося тут до 1959 року - це була своєрідна кузня кадрів для медової галузі всього Радянського союзу. Відновлено Боярську практичну школу бджільництва у 2006 році у історичному приміщенні, а пасіка розміщена там де і сто років тому. Цьогоріч 10 - ювілейний набір студентів.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.