• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Лідери дев’яти політичних партій закликали провести вибори до райрад столиці на день Києва

    Опубликовано: 2016-02-19 15:30:57

    Судова вакханалія, яку створила влада, повністю унеможливила проведення виборів до райрад столиці. Саме тому лідери дев’яти демократичних патріотичних сил пропонують провести вибори до райрад столиці на день Києва – 29 травня 2016 року. Про це вони повідомили у спільній заяві, яку сьогодні оприлюднили на прес-конференції в інформаційному агентстві УНІАН. Зокрема, спільну заяву підтримують представники політичних сил «Об'єднання «Самопоміч», «Свобода», «Громадянська позиція», «Батьківщина», «ДемАльянс», «Республіка», «Сила людей», «Національна Демократична партія України», «Українське об’єднання патріотів – УКРОП».

    «Влада зробила все, щоб зірвати вибори у столиці. Рішення судді Огурцова відтермінувати їхнє проведення та подальше затягування владою судового процесу зірвали календарний план ЦВК. Таким чином, новий склад територіальних виборчих комісій не сформований, межі округів та дільниць вчасно не визначені. А тому, незважаючи на апеляції, ЦВК не встигне провести вибори відповідно до законодавства», – пояснив голова Київської міської організації партії УКРОП Дмитро Сіманський.

    Політик також додав, що влада, яка декларує відданість процесу децентралізації, насправді блокує розвиток місцевого самоврядування та позбавляє киян гарантованого Конституцією права на управління своїм районом чи навіть мікрорайоном.

    «Зрив виборів до райрад столиці має отримати належну правову оцінку з боку правоохоронних органів, внаслідок чого винні посадові особи повинні бути притягнені до відповідальності згідно з законодавством України. Крім того, владна вертикаль має понести політичну відповідальність за зрив виборчого процесу в Києві», – йдеться в спільній заяві лідерів київських осередків партій.

    У документі також наголошується, що, оскільки вибори не можуть бути проведені в легітимний спосіб 27 березня 2016 року, депутати Київради повинні звернутися до ЦВК з клопотанням про призначення нової дати старту виборчої кампанії на 29 травня 2016 року та – найголовніше – ЦВК має створити нові територіальні виборчі комісії, як того вимагає закон України.

    «Нинішня система управління столицею гальмує процеси розвитку міста як потужного фінансово-культурного центру України. Тому ми вимагаємо докорінних змін в управлінні містом. Ми готові запропонувати нову концепцію управління столицею з посиленням ролі районних у місті Києві рад та надати її проект для обговорення громадськості, експертам, політичним партіям та іншим зацікавленим сторонам», – зауважив лідер київського УКРОПу.

    Крім того, в УКРОПі заявили, що владний фарс згуртував демократичні патріотичні сили в боротьбі за справжнє самоврядування в столиці. «В нас різні ідеології, різні погляди, але ми всі єдині та переконані, що справедливість мусить бути у всьому. Тому наша коаліція цілком може вилитися в національний рух за справедливість», – зазначив на прес-конференції Дмитро Сіманський.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.