• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Існує політичне замовлення на скасування виборів до райрад, - Гусовський

    Опубликовано: 2016-02-19 15:29:23

    Фракція «Об’єднання «Самопоміч» у Київраді спільно з іншими політичними силами підписала звернення до Президента України, подала заяви до Генеральної прокуратури України і Національного антикорупційного бюро щодо завідомо неправосудного рішення Київського окружного адміністративного суду, який відтермінував вибори. Про це під час прес-конференції 18 лютого заявив голова фракції «Об’єднання «Самопоміч» у Київраді Сергій Гусовський.

    «Існує політичне замовлення на скасування виборів до райрад. Система судочинства є реалізатором цього замовлення. Центральна виборча комісія бездіяльна. Фракція «Об’єднання «Самопоміч» у Київраді вже зареєструвала проект рішення щодо звернення до ЦВК з метою призначання дати перших виборів до райрад. Ми беремо на себе зобов’язання вимагати від  ЦВК призначити вибори на 29 травня 2016 року», - наголосив Гусовський.

    Учасники прес-конференції підписали спільну заяву, якою закликали владу відновити в Києві місцеве самоврядування та призначити вибори до райрад на 29 травня 2016 року.

    Заяву підписали 9 політичних партій: «Об'єднання «Самопоміч» ВО «Батьківщина», ВО «Свобода»,  «Громадянська позиція», «ДемАльянс», «Республіка», «Сила Людей», УКРОП, Національна Демократична партія.

    Підписанти виступили за розвиток і зміцнення українських територіальних громад шляхом отримання ними максимальних повноважень та необхідних для їхнього здійснення коштів. Представники партій також наголосили, що зрив виборів у столиці має отримати належну правову оцінку з боку правоохоронних органів, внаслідок чого винні посадові особи мають бути притягнені до відповідальності. Крім того, владна вертикаль має понести політичну відповідальність за зрив виборів у Києві.

    Як зазначив голова фракції ВО «Свобода» в Київраді Юрій Сиротюк, глава держави замість реального самоврядування відстоює в Києві пряме президентське правління. Він нагадав, що два роки тому кияни продемонстрували свою мудрість і виваженість під час політичної кризи в країні. В столиці рівень злочинності був у десять разів нижчим, ніж сьогодні. Українська громада більш порядна і мудра, ніж деякі політики, тому необхідно надати їм можливість обрати райради.

    Голова Київської міської парторганізації УКРОП Дмитро Сіманський підкреслив, що політичне єднання 9 партій, які відстоюють право киян на місцеве самоврядування – яскравий приклад об’єднання навколо демократичних цінностей і прав людей. Він також зазначив, що це демократичне коло партій відкрите для всіх.

    Нагадаємо, 27 січня 2016 року ухвалою судді Окружного адміністративного суду Києва Олексія Огурцова був фактично зупинений виборчий процес до районних у Києві рад. 29 січня 2016 року представники згаданих політичних сил підписали спільне звернення до Президента України та подали заяви до Генеральної прокуратури України і Національного антикорупційного бюро щодо завідомо неправосудного рішення судді Огурцова.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.